VV Ternaard nieuwe koploper · Foto('s):

VV Ternaard nieuwe koploper

zondag 17 april 2016

Zaterdagmiddag is het eerste elftal van VV Ternaard de nieuwe koploper geworden na de overwinning op Marrum en het verlies van sc. Franeker bij Blija dat daar mee Ternaard een goede dienst bewees. Gemakkelijk kwam de overwinning niet tot stand voor Ternaard, want ook Marrum was gebrand op een overwinning dat nog volop mee deed voor de derde periode. Ternaard dat na de dikke nederlaag bij Holwerd, moest vandaag winnen om mee te blijven doen voor het kampioenschap of tweede plaats wat nog recht gaf op een periodetitel.

Trainer Henk de Boer van Ternaard miste nog steeds de geblesseerde keeper Bert Bakker en Arnold Kingma en tevens Hendrik Talsma die een weekend weg was. Hij begon op de bank met Jurjen Sipma die ziek was geweest, Jacob van der Veen, Remco van der Kooi en res. keeper Mattijs Boltjes. Het was even voor half drie als pupil van de week Monte Talma de wedstrijdbal aangeboden door Akkerman Vloeren, aanbood aan scheidsrechter van Os uit Nes Ameland die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Marrum mocht aftrappen. Beide ploegen tastten elkaar eerst wat af en was het Marrum dat het eerste plaagstootje uitdeelde wat een hoekschop op leverde die echter geen resultaat had. In de 10e minuut was het Jitze de Beer die prima op kwam en kon uithalen, maar zijn schot kon nog net geblokt worden door een verdediger van Marrum.

In de 12e minuut dan een grote kans voor Ternaard als David de Vries alleen richting keeper Marrum kon afgaan, maar helaas David speelde de bal iets te ver voor zich uit waarop de keeper van Marrum net de bal kon onderscheppen. Ternaard voetbalde in deze periode goed en in de 14e minuut kreeg het weer een grote kans als nu Roel Hoekstra alleen richting Marrumer keeper kon afgaan, maar alleen voor de keeper schoot Roel de bal tegen hem op. Dit waren kansen jongens die er in moeten. Maar in de 21e minuut dan wel de verdiende voorsprong voor Ternaard als David de Vries vanaf links naar binnen kwam en kon uithalen maar zijn inzet zag afdwalen en de bal bij Roel Hoekstra kwam die op rechts vrij stond en met al zijn gram uithaalde en de bal in de korte hoek het doel in joeg en zo Ternaard op 1-0 bracht. Een opluchting bij alles wat Ternaard was dat nu meer wilde.

Maar het was hierna in de 29e minuut Marrum dat uit het niets zowaar de gelijkmaker aantekende als  Jan Zagema vanaf links zomaar het strafschopgebied in kon gaan en kon uithalen met een hard en droog schot waarbij de bal in de verste hoek van het Ternaarder doel verdween en Marrum op 1-1 bracht. Een fikse tegenvaller voor Ternaard dat na dit doelpunt fouten begon te maken en onrustig begon te voetballen. Zo mocht Marrum in de 40e minuut een vrije trap nemen op zo’n 25 meter van het Ternaarder doel. Het was Jan Zagema die achter de bal stond en de bal in één keer zo het doel in schoot over keeper Anne Hellinga heen die iets te ver voor zijn doel stond en zo Marrum op een 1 – 2 voorsprong bracht net voor rust. Na rust geen wijzigingen in het team van trainer de Boer en was het Ternaard dat nu moest komen en gelijk in de 46e minuut een prima kans kreeg als Roel Hoekstra kon uithalen waarbij de keeper van Marrum nog net de bal uit de hoek van zijn doel kon tikken ten koste van een hoekschop.

Deze zou niets opleveren voor Ternaard. Ternaard begon aan te dringen, maar moest tevens oppassen voor de gevaarlijke counters van Marrum. Maar in de 60e minuut dan toch de gelijkmaker voor Ternaard als Roel Hoekstra prima werd aangespeeld en hierna prima door ging en het strafschopgebied van Marrum in ging en vanaf de achterlijn de bal in de korte hoek schoot en Ternaard zo op 2-2 bracht. De wedstrijd was weer open en gelijk in de 62e minuut wisselde trainer de Boer de niet fitte Teake Jan Keegstra en bracht Jurjen Sipma voor hem in het veld. In de 68e minuut een mooie aanval van Ternaard als Nutte Cuperus Jurjen Sipma weg stuurde op rechts die op volle snelheid hierna het strafschop gebied in ging en kon uithalen,maar de bal ging net voorlangs de doellijn. Ternaard voerde de druk op, op jacht naar de overwinning, want het hoorde dat sc Franeker achter stond bij Blija. Echter de counters van Marrum waren niet ongevaarlijk en dus was het alle hens aan dek voor Ternaard.

In de 75e minuut wisselde trainer de Boer de moegestreden David de Vries en bracht Jacob van der Veen voor hem in het veld. Zo moest Nutte Cuperus redding brengen bij een gevaarlijke uitval van Marrum en was het Ternaard dat in de 88e minuut nog een hoekschop mocht nemen die door Jacob van der Veen op rechts werd genomen en de bal hard en strak voor bracht waarbij de bal via een Marrumer verdediger het doel in ging en Ternaard op 3-2 kwam. Dolle vreugde bij alles wat Ternaard was met nog twee minuten te gaan dacht men. Maar scheidsrechter van Os liet nog eens 5 minuten door gaan wegens blessuretijd en in die blessure  tijd gebeurde er nog van alles. Zo miste Gosse Reinder Kingma een grote kans als de bal vanaf links voor werd gebracht en Gosse zo de bal in het lege doel kon schieten maar over de bal heen maaide. Hierna nog een snelle uitval van Marrum waarbij keeper Anne Hellinga met een geweldige redding de bal nog uit de hoek tikte.

Hierna floot scheidsrechter van Os voor de laatste maal, en won Ternaard deze belangrijke wedstrijd met 3-2. Met nog twee wedstrijden te gaan stijgt de spanning bovenin met sc Franeker en Holwerd op de loer. Volgende week is het inhaal, waarna op zaterdag 30 april Wardy op bezoek komt in Ternaard.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00