Ternaard doet opnieuw goede zaken · Foto('s):

Ternaard doet opnieuw goede zaken

dinsdag 16 april 2024

WIRDUM – Ternaard reisde Zaterdagmiddag af naar Wirdum waar het tegen de plaatselijke combinatie Wirdum, Wijtgaard en Swichum mocht aantreden. Na de 4-0 overwinning van vorige week en de 6-0 nederlaag van WWS, was het afwachten deze middag hoe WWS deze middag Ternaard zou bestrijden. Daarom mocht Ternaard de tegenstander niet onderschatten en van hun eigen kracht uitgaan. Trainer Yko de Boer kon over een fitte selectie beschikken en begon op de bank met Alex van der Weg, Ronald Post en de jeugdspeler Jetze Miedema.

Onder leiding van scheidsrechter Dannman uit Zwolle, was het precies half drie als Ternaard mocht aftrappen en gelijk al gevaarlijk werd waarbij David de Vries over links ver kan op rukken en daarna naar binnen komt het strafschopgebied in maar voor dat David kan uithalen is het een verdediger van WWS die David nog kan afstoppen.

Zo blijft Ternaard de aanval zoeken en is het in de 7de minuut Anthony Hoekstra die op rechts Germer van der Weg weg stuurt die vrij kan op rukken over rechts en daarna de bal helaas iets te scherp voor brengt op de mee op gekomen Gerwin Wiersma die net niet meer bij de bal kan komen zo dat de keeper van WWS de bal kan onder scheppen. Ook in de 14de minuut wederom een prima aanval van Ternaard en nu is het Germer van der Weg die prima het strafschopgebied in duikt van WWS maar zijn uithaal gaat net voor langs het WWS-doel. Ternaard was iets te slordig met de gekregen kansen en slordig in de afwerking. Zo had hierna zomaar WWS tot tweemaal toe op voor sprong kunnen komen daar men met enkele diepte ballen vanaf het middenveld de voorwaartsen weg stuurde en als eerst een speler over rechtsvrij kan op komen en naar binnen komt en kan uit halen waarbij hij iets te gehaast schiet en ziet dat de bal net over het Ternaarder doel verdwijnt in de 38ste minuut. Gelijk daarna is het Riemer Jorna van WWS die op links eerst Anthony Hoekstra uit speelt en daarna alleen richting doelman Wesley Plooy kan afgaan en deze omspeelt en kan uithalen om zo de bal in het lege doel te schieten, helaas voor Riemer schiet hij de bal in het zijnet. Dit was wel even schrikken voor Ternaard dat nu gewaarschuwd was.

Maar in de 40ste minuut wordt het overwicht dan wel beloond en is het Germer van der Weg die vanaf rechts de bal scherp voor brengt op de in komende Jacob van der Veen die prachtig de 0-1 inschiet. Op slag van rust is het Roel Hoekstra die mee op kwam en daarna uithaalt en prachtig de 0-2 kan binnenschieten. Gelijk fluit scheidsrechter Dannman voor de rust.

Na rust komt Alex van der Weg in het veld voor David de Vries en is het gelijk in de 46ste minuut Jan Pieter Prins die de bal veroverde van een verdediger van WWS waarna hij de bal mee geeft aan Jacob van der Veen die de 0-3 maakt. Een mooie op steker zo na de rust en Ternaard kan nu naar harte lust combineren en kans na kans krijgt Zo ook in de 55ste minuut als Alex van der Weg op rechts zijn tegenstander om speelt en daarna de bal bij de tweede paal van het WWS doel brengt waar Jacob van der Veen niet te zelf zuchtig is en de bal terug legt op Jan Pieter Prins die met een lobje de keeper wou verrassen, maar deze kon nog net de bal uit de lucht weg plukken en dus bleef de stand nog 0-3.

In de 70ste minuut is het opnieuw Alex van der Weg die van zich liet spreken en op rechts de bal voor brengt op de vrij staande Jacob van der Veen die simpel de 0-4 kan scoren. Zo wordt het in de 72ste minuut nog erger voor WWS als Ternaard even over de middellijn een vrij trap mag nemen die door Roel Hoekstra werd genomen die prachtig de bal bij Jacob van der Veen brengt en met een mooie omhaal de 0-5 maakt en daar mee zijn vierde doelpunt maakt. Gelijk hierna wisselt trainer Yko de Boer Jacob van der Veen en komt Ronald Post voor hem in het veld en daarna komt ook jeugdspeler Jetze Miedema in het veld voor Almer Zijlstra. In de 75e minuut is het Jan Pieter Prins die kan uitbreken maar in het strafschopgebied van WWS wordt gevloerd. Strafschop voor Ternaard die door Wietse Sipma werd genomen en feilloos de 0-6 binnenschiet.

De wedstrijd was gespeeld en Ternaard speelde rustig de wedstrijd uit en WWS kon niet veel meer. Na 90ste minuut voetbal is het hierna de goed leidende scheidsrechter Dannman die voor de laatste maal floot en Ternaard toch nog een gemakkelijk over winning had behaald op WWS dat in het begin toch een paar grote kansen had gekregen.

Volgende week wacht de derby tussen Ternaard en Holwerd.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00