KOLLUM – Klas 4 van Zorg en Welzijn van het Lauwers College Kollum had woensdag een master class taarten bakken van ‘Marianne’s Keuken’ uit Jistrum.
De leerlingen gingen van pure producten een eigen cake bakken om daarna deze te versieren. Er werd niet gewerkt met pakjes en zakjes maar alles werd zelf gemaakt. Zowel de botercrème en de vulling mocht naar eigen smaak worden gekozen.
De leerlingen hadden er veel plezier in en waren 3 uren fanatiek bezig met de taarten. Een leerzame les over het banketbakkers vak. Ook wanneer het beslag even schift had Marianne daar een passende oplossing voor. Nooit weggooien maar de kom even afspoelen met warm water, weer mixen en dat een paar keer herhalen zal je botercrème redden. Het versieren van de taart was natuurlijk het mooiste om te doen. Oefenen met spuitzakjes en verschillende mondstukjes om zo de mooiste vormpjes te maken op je taart. Ze kijken terug op een prachtige ochtend.