Stichting Present Noordoost Friesland stopt vanwege te kort aan vrijwilligers · Foto('s): 

Stichting Present Noordoost Friesland stopt vanwege te kort aan vrijwilligers

vrijdag 06 januari 2023

DOKKUM – De stichting Present Noordoost Friesland heeft besloten om met haar activiteiten en werkzaamheden te stoppen, dat laat het bestuur weten. Dit moeilijke besluit is het gevolg van teruglopende aantallen van vrijwilligers, die voor klussen kunnen worden ingezet. Deze terugloop van vrijwilligers is grotendeels veroorzaakt door de Corona pandemie.

Een hoofddoel van de stichting is om de verbindende schakel te zijn tussen mensen met een hulpvraag (zonder sociaal vangnet) en groepen van vrijwilligers, die hen willen helpen door voor hen klussen uit te voeren. De laatste twee jaar kwam het erop neer dat de klussen voor mensen met een hulpvraag door projectondersteuners, coördinatoren en bestuursleden van de stichting zijn uitgevoerd en niet door vrijwilligers, zoals de bedoeling is. Daarnaast zijn er op cruciale posities binnen de stichting vacatures ontstaan, die we niet hebben kunnen invullen. Dit betreft twee bestuursfuncties: de voorzitter en de secretaris (voor beide is de zittingsperiode verstreken) en een functie van coördinator van de administratie.

Om deze redenen was er geen andere keus dan de uitvoering van de taken van de stichting te stoppen. De stichting Present Noordoost Friesland zal niet meteen worden ontbonden. In december organiseren we nog de jaarlijkse decemberactie voor gezinnen met kinderen die geen geld hebben om cadeaus te kopen.

Per 1 januari 2023 stoppen we met de activiteiten. Daarna houden we de stichting nog tot 1 juli 2023 in (slaap)stand voor het geval er nog enthousiaste mensen zijn die de stichting voort willen zetten. Mocht u daarvoor interesse hebben dan kunt u contact opnemen met Ankie Nieuwenhuis: e-mail ankie.nieuwenhuis@presentnof.nl In het geval dat er geen nieuwe deelnemers voor de stichting voorhanden zijn, zal de stichting met ingang van 1 juli 2023 worden ontbonden. Wij danken u hartelijk voor het vertrouwen en de goede samenwerking die wij in de afgelopen jaren met velen van u hebben gehad.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?