SC Veenwouden op jacht naar drie punten in Burgum · Foto('s): 

SC Veenwouden op jacht naar drie punten in Burgum

donderdag 21 april 2016

Het seizoen nadert langzaam maar zeker het einde en er komt met de week meer duidelijkheid over de consequenties voor de individuele teams. Wie gaat promoveren en wie moet een stapje terug doen. Zaterdag speelt SC Veenwouden de ‘derby van de Wâlden’ tegen BCV in Burgum. De wedstrijd staat in het teken van lijfsbehoud.

In de eerste klasse E lijkt het kampioenschap te gaan tussen VV Balk en Oranje Nassau. Dat kan tot de laatste wedstrijd spannend blijven, want het verschil is maar een puntje. De spanning onderin is minstens even groot.

Er zijn vier of misschien wel vijf teams die vechten voor lijfsbehoud. De onderlinge verschillen tussen SV Bedum, Leeuwarder Zwaluwen, SC Veenwouden en Groen Geel zijn allemaal overbrugbaar. In eerste instantie zal de strijd er vooral om gaan wie rechtstreekse degradatie kan ontlopen.

Verrassing

Twee weken geleden hebben SC Veenwouden en trainer Jelke Nijboer afscheid genomen van elkaar. De training en coaching wordt de rest van het seizoen gedaan door de bestaande technische staf welke is aangevuld met Lammert Jan Westerlaan. De afgelopen weken is er hard en met veel plezier getraind door de spelersgroep. En wie weet kan de trainerswisseling voor een verrassing zorgen. De laatste wedstrijd tegen Omlandia speelde SC Veenwouden al een goede partij, waarbij een overwinning verdiend zou zijn geweest. Echter dat telt niet en dus moest SC Veenwouden zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel.

Fryske Dei
Zaterdag gaat SC Veenwouden op bezoek bij buurtgenoot BCV in Burgum. Een wedstrijd die door de sponsorcommissie van BCV is gebombardeerd als de ‘Fryske Dei’. Rond de wedstrijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Dat maakt dat deze ‘derby van de Wâlden’ een meer dan interessant treffen wordt voor de supporters van beide teams. Nu is het vooral aan de weergoden voor droge omstandigheden en een lekker zonnetje.

Voor BCV staat er los van de eer niet zoveel meer op het spel. De Burgumers staan op een veilige achtste plek op de ranglijst en kunnen dan ook vrij voetballen. Voor SC Veenwouden telt alleen de overwinning om van de rechtstreekse degradatieplek af te komen. Vanzelfsprekend hoeft de spelersgroep van SC Veenwouden niet gemotiveerd te worden om op jacht te gaan naar drie broodnodige punten. En niet onbelangrijk, de technische staf kan over een fitte selectie beschikken.

Wat dat betreft zijn er zaterdagmiddag op en rond het veld alle ingrediënten aanwezig voor een boeiend spektakel. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportcomplex “Het Koningsland” in Burgum en staat onder leiding van scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?