Samenwerking Samenloop voor Hoop Kollumerland en Inloophuis De Skulp · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Samenwerking Samenloop voor Hoop Kollumerland en Inloophuis De Skulp

maandag 11 april 2016

Jaarlijks krijgen in onze provincie ongeveer 4200 inwoners rechtstreeks te maken met kanker. Voor de patiënt en zijn naaste omgeving staat het leven dan compleet op z’n kop. De gevolgen zijn ingrijpend en na de behandeling is het niet eenvoudig om de draad weer op te pakken. Mensen zijn vaak niet meer dezelfde personen als voor de behandeling en ook moet er in veel zaken een nieuwe balans gevonden worden.

Steun bij het hervinden van die balans wordt geboden door de Skulp, een centrum voor leven met kanker. Iedereen, geraakt door kanker, is er van harte welkom ! Dat geldt voor de patiënt maar ook voor de partner, kinderen en naaste omgeving. Want ook voor hen heeft kanker een enorme impact.

De Skulp is de Friese vertaling van “slakkenhuis”.
Mensen kunnen zich terugtrekken in hun “skulp” in tijden van onzekerheid na de diagnose kanker. Als zij zich mee door ondersteuning van de Skulp weer krachtig voelen, treden zij weer naar buiten. Op de locatie in Heerenveen staat de koffie klaar en kunnen gasten, als zij daar behoefte aan hebben, ervaringen delen. Verder zijn er informatiebijeenkomsten bijv. over het omgaan met vermoeidheid of voeding.  Ook zijn er creatieve workshops of is er ontspanning tijdens een verwenmiddag of wandeling.

In de Skulp is het mogelijk om begeleiding te krijgen van professionals, zoals een coach of een in kanker gespecialiseerde psycholoog. Naast activiteiten in Heerenveen organiseert de Skulp ook bijeenkomsten in andere plaatsen in de provincie, zodat ondersteuning bij kanker voor iedereen bereikbaar en beschikbaar is. Er wordt samenwerking met organisaties, bedrijven en instellingen in Friesland gezocht. Want samen bereik je meer! Daarom is er een samenwerking tot stand gekomen tussen Samenloop voor Hoop Kollumerland en de Skulp.

De Samenloop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarbij teams zoveel mogelijk geld proberen op te halen d.m.v. sponsoring en acties. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om nog meer wetenschappelijk onderzoek te doen naar de oorzaken van kanker en de bestrijding daarvan. Dit bijzondere evenement wordt gehouden op 2 en 3 september 2016 in Kollum.

De samenwerking bestaat uit het gezamenlijk organiseren van activiteiten voor de eregasten, dit zijn (ex)kankerpatienten, die een belangrijke rol spelen tijdens de Samenloop. Als tegenprestatie is 10% van de opbrengst van de Samenloop voor de Skulp. Ook vloeit uit deze samenwerking voort dat de Skulp in de toekomst activiteiten gaat organiseren in Kollumerland. Op deze manier is ook in deze regio ondersteuning dichterbij en daardoor meer bereikbaar.

Beide organisaties hopen dat er veel mensen zijn die mee gaan doen aan dit prachtige evenement!! Voor meer info kunt u kijken op:  www.deskulp.nl en www.samenloopvoorhoop.nl/kollumerland.

Foto vlnr: Irona Groeneveld voorzitter de Skulp, Marijke Kramer coördinator de Skulp en Akkelien Banga voorzitter Samenloop voor Hoop Kollumerland.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Samenwerking Samenloop voor Hoop Kollumerland en Inloophuis De Skulp · Foto('s): Sake Beerstra
Samenwerking Samenloop voor Hoop Kollumerland en Inloophuis De Skulp · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?