Samen maken we de wereld een stukje groener · Foto('s): 
RECLAME

Samen maken we de wereld een stukje groener

donderdag 02 december 2021

LEEUWARDEN – Duurzame energie, er is al heel veel over gezegd en geschreven. Feit is dat groene energie beter is dan grijze energie. Grijze energie wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen, en deze brandstoffen raken op. Ook het omzetten van fossiele brandstoffen naar stroom eist veel van het milieu. Groene energie daartegenover is duurzaam: de zon, maar ook de wind en water raken nooit op. Er komt bij de omzetting naar stroom veel minder CO2-uitstoot vrij. Pure Energie maakt groene stroom voor iedereen mogelijk.

Zonne-energie zonder zonnepanelen

Voor veel mensen is het niet mogelijk om zonnepanelen te nemen. De dakligging is bijvoorbeeld niet gunstig, of mensen hebben daar het budget niet voor. Bij Pure Energie kan iedereen stroom afnemen afkomstig uit groene energiebronnen.

Dit komt doordat Pure Energie zelf zonnepanelenprojecten en windparken beheert. De opgewekte stroom wordt geleverd aan de huishoudens die bij hen zijn aangesloten. Maar ook als eigenaar van zonnepanelen kun je aangesloten zijn bij Pure Energie. De te veel opgewekte energie wordt dan teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Deze energie zetten zij, net als bij de windmolen- en zonnepanelenprojecten weer door naar de huishoudens zonder zonnepanelen.

Zonnepanelen en terugleververgoeding

Het grote voordeel van de eigenaar van de zonnepanelen is hierbij de terugleververgoeding. Deze vergoeding is €0,0725 per kWh. Dit betekent dat je bij 500 kWh te veel opgewekte stroom, 36 euro terugkrijgt. Dankzij de zonnepanelen betaal je zelf helemaal geen energiekosten. De aanschaf van zonnepanelen levert dan ook al gauw een voordeel op van 400 euro per jaar. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid opwek van de installatie en de huidige stroomprijs.

Meer zonnepanelen in Friesland

Ook in Friesland zijn er steeds meer gezinnen en ondernemers die zonnepanelen laten plaatsen. Hiermee zorg je niet alleen voor een lagere energierekening, maar zorg je ook voor jouw omgeving en het milieu. Je maakt het namelijk voor meer huishoudens mogelijk om te profiteren van groene energie. Zo raken steeds meer mensen van de grijze energie af en wordt het energieverbruik in Nederland alleen maar groener.

Daarnaast is ook bekend dat houders van zonnepanelen over het algemeen sowieso minder stroom verbruiken, omdat ze meer rekening houden met energiebesparende oplossingen. Ze doen gauwer de lichten uit, kiezen eerder voor energievriendelijke apparatuur en gaan beter om met het gasgebruik.

Zonnepanelen via Pure Energie

Pure Energie kan je helpen om de mogelijkheden van zonnepanelen Friesland te bekijken. Ook kijken ze naar het rendement en de mogelijke subsidies voor zonnepanelen in onze mooie provincie. De installateurs waarmee zij werken, werken uitsluitend met A-merk zonnepanelen. Hiermee krijg jij het beste resultaat en kun je zoveel mogelijk andere huishoudens voorzien van groene stroom.

Ook doet Pure Energie vooraf een schouw, zodat je er zeker van bent dat de gewenste installatie ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Het installeren van de panelen en de omvormer kan in de meeste gevallen binnen een dag plaatsvinden.

Door de Consumentenbond is Pure Energie al voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Ook Gaslicht kenmerkt Pure Energie als beste energieleverancier.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?