Ruurd Wiersma Museum exposeert bij fietsveerpont in Wyns · Foto('s): Ruurd Wiersma Museum
  Ruurd Wiersma Museum

Ruurd Wiersma Museum exposeert bij fietsveerpont in Wyns

donderdag 18 augustus 2022

BURDAARD – Het Ruurd Wiersma Museum manifesteert zich voor het eerst sinds jaren weer buiten Burdaard. Het museum exposeert zes expressieve fotopanelen in de vitrines van Kunstproject Wyns/Bartlehiem, bij het Wynzer fietspontje. Met kleurrijke panelen worden fietsers en bezoekers geattendeerd op het museum in Burdaard. Tegelijkertijd wordt met een Ruurd Wiersmafietsroute de aandacht gevestigd op de vaarten, kanalen en sloten waarlangs melkvaarder/vrijetijdsschilder Ruurd Wiersma in de vorige eeuw de kost verdiende.

De panelen zijn tot zondag 9 oktober te zien. Op die dag wordt in de Kulturele Tsjerke in Wyns een lezing gehouden waarin predikant Klaas Vos en kunstschilder Jan de Beus hun licht laten schijnen op Ruurd’s kleurrijke weergave van zes bekende bijbelvertellingen. De sprekers lichten de schilderijen toe aan de hand van geprojecteerde lichtbeelden.

Het is niet toevallig dat het museum de locatie Wyns kiest om meer belangstelling vanuit de regio te wekken. Het zijn de natuur, het water, de boerderijen en de dorpssfeer in de omgeving van Bartlehiem en Wyns die Ruurd ooit inspireerden voor zijn schilderingen.

Het bestuur wil in de toekomst meer regionale samenwerkingsprojecten initiëren om concreet te laten zien hoe attractief en onderscheidend het cultuurhistorische recreatieaanbod is in het noorden van Fryslân.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?