Rugtassen voor kinderen COA-locatie Burgum · Foto('s): Fierder Onderwijs
  Fierder Onderwijs

Rugtassen voor kinderen COA-locatie Burgum

zaterdag 05 oktober 2024

BURGUM – Vrijdagmiddag 4 oktober nam Marjolein van Eek, adjunct-locatiemanager van het COA, 120 gevulde rugtassen in ontvangst, bestemd voor kinderen die verblijven op COA-locaties in Drachten en Burgum. De tassen waren eerder op de dag samengesteld en ingepakt door docenten en andere medewerkers van Fierder Onderwijs, de onderwijsgroep waarvan CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College deel uitmaken. Lid van het college van bestuur Jacoba Posthumus reikte de eerste rugtas uit. 

“Vanuit een open christelijke identiteit zijn wij diep geworteld in de regio,” vertelt Jacoba Posthumus. “Wij voelen ons verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere leerling die aan ons wordt toevertrouwd. Wij willen dat zij leren samenleven als toekomstige burgers die meebouwen aan de maatschappij van morgen. Op deze manier wilden wij ook een steentje bijdragen aan het leven van kinderen die aan het COA worden toevertrouwd.” De rugtassen zijn daarom gevuld met leuke én praktische dingen waar de kinderen echt wat aan hebben. Marjolein van Eek: “Het COA vindt dit een prachtig initiatief. Het komt ten goede van de kinderen in onze opvang en die kunnen zeker iets extra’s gebruiken.”

Mede in het kader van de Nationale onderwijsweek en de Dag van de medewerker (in het onderwijs) waren docenten en medewerkers van de ‘Fierder-scholen’ vrijdag 4 oktober bij elkaar, om onder de noemer ‘Samen Fierder’ naar de toekomst te kijken. Een toekomst die door demografische ontwikkelingen en krapte op de arbeidsmarkt volop uitdagingen kent voor het voortgezet onderwijs. “Bundeling van krachten versterkt echter het behoud van kwalitatief goed en kansrijk onderwijs in de regio en de mogelijkheid tot innovatie,” aldus Jacoba Posthumus.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?