Ronde van Vitaleer, WK Frikandel-eten en Onbeperkte Elfstedentocht in de WNS · Foto('s): Taeke Kooistra | RTV NOF
  Taeke Kooistra | RTV NOF

Ronde van Vitaleer, WK Frikandel-eten en Onbeperkte Elfstedentocht in de WNS

zondag 13 augustus 2023

DE WESTEREEN – In de Weekend Nieuwsshow (WNS) van zaterdag 12 augustus was weer volop aandacht voor het nieuws uit Noordoost Fryslân van de afgelopen week. Jan Wagenaar deed live verslag vanaf meerdere locaties en in de studio zaten Sjoerd de Vries en Taeke Kooistra en technicus Wieger Postma.

De uitzending begon met ‘De ronde van Vitaleer’ Christiaan Visser bracht ons op de hoogte van deze zwemtocht die in het weekend van de Admiraliteitsdagen op zaterdagochtend 9 september voor de eerste keer wordt georganiseerd. De afstand die de zwemmers kunnen zwemmen zijn 500 meter of 3 kilometer. Voor de veiligheid van alle deelnemers wordt goed gezorgd. Zo is er o.a. de KNRM aanwezig. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Vitaleer.

Jappie de Bruin van Camping de Greidpôlle vertelde ons over de jaarlijkse en traditionele Braderie en Rommelmarkt. Deze wordt gehouden op dinsdag 15 augustus van 10.00 – 16.00 uur. Standhouders kunnen er gratis staan. Er is nog plek maar er moet zelf voor een kraam worden gezorgd. En voor de kinderen is er ook iets te doen.

Lara Kool was in de studio te gast. Zij is een van de prijswinnaars van de poëziewedstrijd van de Dichter fan Fryslân. Er werd uitleg gegeven wat deze wedstrijd inhoudt en waarom ze aan deze wedstrijd heeft meegedaan. Lara Kool is van oorsprong Brabantse maar heeft zich de Friese taal eigen gemaakt door cursussen. Haar winnende gedicht is door de dichteres zelf in de studio voorgedragen. Ze wil nog eens een kinderboek schrijven. Alle winnende gedichten zijn terug te vinden op www.dichterfanfryslan.nl.

Han Zuidema praatte ons telefonisch bij over de Versnellingsagenda 2023. Het is een subsidieregeling waaruit geld beschikbaar wordt gesteld voor projecten die de economie stimuleren. Er kunnen het hele jaar subsidies worden aangevraagd tot een bedrag van vijfentwintigduizend euro en vanaf 1 september tot 1 oktober kan er subsidie worden gevraagd voor boven de vijfentwintigduizend euro. Een commissie beslist aan welke aanvragen de subsidie wordt toegekend. Voor meer informatie over de versnellingsagenda kunt u terecht op www.qop.nl

De organisator van de allereerste editie van het WK Frikandel-eten, co-presentator Sjoerd de Vries, sprak over dit evenement dat hij had georganiseerd. Er waren vijftien aanmeldingen en op zo’n aantal was niet gerekend. Het WK Frikandel-eten betekent trouwens niet het Wereld Kampioenschap, maar het Westereender Kampioenschap. Misschien krijgt het volgend jaar een vervolg. De winnaar van de wedstrijd is de 14-jarige Hendrik Postma uit Dokkum met achttien frikandellen.

Als laatste hadden we contact met Sandy Krijnen. Zij is initiatiefneemster van de Onbeperkte Elfstedentocht. Krijnen gaf uitleg wat de Onbeperkte Elfstedentocht is en hoe deze is ontstaan maar ook voor wie hij is bedoeld en waarom. De route is verdeeld in 5 etappes. De start is op 13 september en eindigt op 17 september. Er is nog plaats voor deelnemers met of zonder buddy. Kijk voor meer informatie op www.onbeperkteelfstedentocht.nl.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Ronde van Vitaleer, WK Frikandel-eten en Onbeperkte Elfstedentocht in de WNS · Foto('s): Taeke Kooistra | RTV NOF
  Taeke Kooistra | RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?