EASTERMAR – Bij de uitreiking van de Michelin Gids Nederland in Maastricht heeft restaurant Mearkas in Eastermar dit jaar een groene Michelin-ster gekregen. Deze ster is een speciale prijs voor restaurants die duurzaam werken, zoals Mearkas, waar ze veel aandacht hebben voor het milieu en de natuur.
”We zijn compleet overdonderd en ontzettend trots! In mei openden we de deuren van Mearkas en sindsdien hebben we al zoveel mooie momenten mogen beleven. Maar dat we nu ook nog eens de Groene Michelin Ster zouden ontvangen, dat hadden we nooit durven dromen!”.
De groene Michelin-ster wordt gegeven aan restaurants die milieuvriendelijke keuzes maken in hun keuken. Bij Mearkas doen ze dit door zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten te gebruiken, en door ervoor te zorgen dat ze weinig verspillen. Het restaurant laat met hun gerechten de smaken van Fryslân zien en probeert zo duurzaam mogelijk te werken. ”Voor ons is dit een geweldige bekroning van ons harde werk en onze visie om duurzaamheid in de spotlight te zetten. We willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt en blijven ons vol passie inzetten voor een duurzame toekomst”.
Naast Mearkas kregen nog zeven andere restaurants in Nederland een groene ster, waaronder Flores in Nijmegen en Heimat in Utrecht. Deze prijs laat zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de wereld van luxe restaurants.