Primeur voor veilig buitengebied Noardeast-Fryslân en Dantumadiel · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Primeur voor veilig buitengebied Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

donderdag 02 maart 2023

DAMWÂLD/DOKKUM – Noardeast-Fryslân en Dantumadiel ontvangen als eerste gemeenten in Noord-Nederland het certificaat voor het project Veilig Buitengebied. Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zijn in 2021, onder leiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), van start gegaan met het programma Veilig Buitengebied. Gemeenten, ondernemers, politie, brandweer en natuurbeschermingsorganisaties hebben afspraken gemaakt om criminaliteit aan te pakken. Directeur van het CCV), Patrick van den Brink reikt het certificaat uit aan de burgemeesters Johannes Kramer en Klaas Agricola.

De gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zijn in 2021 met het programma Veilig Buitengebied gestart, dit onder leiding van het CCV. Gemeenten, ondernemers, politie, brandweer en natuurbeschermingsorganisaties hebbende het project ‘Boef zoekt Boer’ afspraken gemaakt om criminaliteit aan te pakken.

Door elkaar te leren kennen ontstaan er korte lijnen en kan worden samengewerkt tegen criminaliteit. Inmiddels zijn veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Door het delen van informatie, organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en afspraken over toezicht zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een veiliger buitengebied.

Na de uitreiking van het certificaat volgt een informatief gedeelte met bijdragen van een bekende onderzoeksjournalist van een landelijk dagblad, brandweer en Liander. Presentator Atze Lubach leidt het geheel. Na afloop is er ruimte en gelegenheid om na te praten en vragen te stellen. In de nieuwe escaperoom van de brandweer kan een kijkje worden genomen, eveneens na afloop van de avond.

De infoavond en certificering is op 13 maart in het gemeentehuis van Damwâld van half acht tot negen uur. (inloop vanaf 19.15 uur). In verband met grootte van de zaalruimte en catering wordt verzocht uw aanwezigheid graag voor 10 maart 2023  door te geven. Aanmelden: info@pvo-noordnederland.nl

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?