Prima Be Quick wint van ONR · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Prima Be Quick wint van ONR

zondag 19 mei 2024

RODEN – Be Quick Dokkum heeft zich zaterdag in Roden definitief veilig gespeeld. Door de kleine verschillen op de ranglijst in Klasse 3B kwamen veel clubs nog in aanmerking om in de nacompetitie te komen waar je eigenlijk niet in wilt zitten. Maar er kan voor Be Quick door dit scenario definitief een streep na een prima wedstrijd en resultaat tegen ONR: 0-3.

Vooraf werd uiteraard naar de ranglijst gekeken en het programma op de andere velden, maar het belangrijkste is datgene goed te doen waar je zelf invloed op hebt. Dat had trainer Jan Faber de manschappen van Be Quick duidelijk in de oren geknoopt, want Be Quick begon op het prachtige en zonovergoten sportpark ‘Oranje’ fel aan de wedstrijd. Goede druk zorgde ervoor dat ONR weinig aan opbouwen toe kwam en in de openingsfase. Het eerste gevaar was dan ook al na 2 minuten voor Be Quick na een goede aanval over rechts met Gert Jan Koopmans waarbij het schot van Piet Raap uiteindelijk werd geblokt. Een schot van Koopmans na een kwartier ging rakelings naast en iets eerder leverde een kopbal van Remco de Graaf uit een hoekschop gevaar op.

Na circa 20 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. ONR wist vaker hun snelle aanvallers te vinden en was regelmatig gevaarlijk. Toch was het Be Quick dat in de 24e minuut op voorsprong kwam. Na goed werk van Erben Bijlstra over rechts kwam de bal na slecht uitverdedigen voor de voeten van spits Rudmer Loonstra die zeer gedecideerd met links uithaalde: 0-1. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken. Mede uit de heenwedstrijd was ook bekend dat ONR een ploeg is waar veel voetballend vermogen inzit met een aantal spelers met individuele klasse. Eén van hen, Rik de Boer, toonde na een half uur zijn vaardigheden met een prachtige solo en een geplaatste schot dat net over het doel van keeper Lolke Dijkstra ging. Met een 0-1 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Ook na rust was Be Quick scherp en beloonde zichzelf al snel na de mooiste aanval van de middag. Prachtig opgebouwd over verschillende schijven wist Piet Raap met een mooi passje Robin de Jong te vinden. De man in vorm omspeelde fraai zijn directe tegenstander in het strafschopgebied en legde de bal panklaar voor Yuri van der Meij die binnentikte. Meteen na deze tweede treffer kreeg Gregory Daraji de kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar zijn schot ging voorlangs. ONR zette nog aan maar langzamerhand vloeide het geloof weg uit de ploeg uit Roden. De verdediging van Be Quick stond ook goed en gaf bijna niks meer weg. En anders was daar nog de sterk keepende Lolke Dijksta. Na ruim een uur was de Dokkumer doelman erg scherp en attent na een dieptepass en een 1-op-1 situatie. Aan de andere kant kreeg Be Quick meer kansen op de derde treffer. Gregory Daraji was er nogmaals dichtbij en ook Estiven Blatzheim kreeg nog een mooie schietkans. Uiteindelijk was het wel Daraji die de trekker overhaalde en de wedstrijd in de 90e minuut besliste na een uitbraak: 0-3.

Be Quick komt door dit resultaat volgend seizoen wederom uit in de 3e Klasse. Voor ONR is er dit seizoen nog iets om naar uit te kijken: de ploeg won de 2e periode en kan via de nacompetitie nog promoveren. Volgende week sluit Be Quick de competitie af op het Tolhuispark tegen ONT. De ploeg uit Opeinde staat op de 11e plaats en kan de nacompetitie niet meer ontlopen maar kan met een goed resultaat mogelijk een betere uitgangspositie verkrijgen in de nacompetitie.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00