Politiebureaus in Noordoost ook 19 juni dicht: ‘Acties stapelen zich op’ · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Politiebureaus in Noordoost ook 19 juni dicht: ‘Acties stapelen zich op’

vrijdag 14 juni 2024

DOKKUM/BURGUM – Het politiebureau van Dokkum en van Burgum zijn ook aankomende week, op 19 juni a.s. een dag gesloten. Afgelopen week werd in verband met de actie ‘fatsoenlijk vroegpensioen’ er ook al voor gekozen, om alle politiebureaus in het land 24 uur te sluiten. 

Aankomende woensdag is er dus geen mogelijkheid om dan aangifte te doen, documenten af te geven en andere handelingen te verrichten. Hiervoor moeten burgers op een ander moment terugkomen.

Het periodiek sluiten van politiebureaus met een publieksfunctie maakt deel uit van de algehele actie van de politiebonden voor een fatsoenlijk vroegpensioen. Door de zwaarte van het werk moeten politiemensen de mogelijkheid krijgen om eerder voor hun pensioen te kiezen. Zonder dat dit grote gevolgen heeft voor hun inkomen.

Acties stapelen zich op

Eerder zijn hiervoor al verschillende protestacties georganiseerd. Begin dit jaar waren er protestmarsen in Den Haag. Recent zijn de leden van de vier politiebonden begonnen om voor minder ernstige overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven. Nu komt hier wederom het voor één dag sluiten van de politiebureaus bij. Op deze manier stapelen de acties van de politiebonden zich op tot de politieke besluitvormers en werkgevers de noodzakelijke basis leggen voor een fatsoenlijke Regeling voor vervroegd uittreden (RVU).

Acties nemen toe, totdat er juiste stappen gezet worden

Pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten richting een fatsoenlijke RVU zullen de politiebonden stoppen met actievoeren. Tot dat moment nemen de acties alleen maar toe. Onder andere dus met de volgende sluiting van de politiebureaus met publieksfunctie op woensdag 19 juni.

Auteur: RTV NOF | Ben de Jager
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?