Opnieuw kansloze nederlaag voor VV Zwaagwesteinde · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Opnieuw kansloze nederlaag voor VV Zwaagwesteinde

zondag 28 februari 2016

VV Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag een kansloze 0-2 nederlaag geleden tegen Be Quick Dokkum. De thuisploeg kwam hiermee nog goed weg en mocht haar enige speler die zich aan de malaise onttrok, doelman Johan Jan Kleefstra, bedanken dat het slechts bij twee tegentreffers bleef.

Dat de tegenstanders in deze klasse over meer kwaliteit beschikken dan Zwaagwesteinde is inmiddels algemeen bekend. Dat je dit dan (gedeeltelijk) kan compenseren door strijd, inzet en passie is ook logisch. Maar wanneer je ook verzuimt om deze eigenschappen te tonen, tja dan wordt het een lijdensweg. Zo ook afgelopen zaterdag. Tegenstander Be Quick Dokkum, na de winterstop toch ook niet bijster in vorm, kon doen en laten wat het wilde op sportpark “De Wieken”. Al in de eerste tien minuten kregen de gasten een aantal aardige mogelijkheden, vaak niet door eigen combinatiespel maar door Westereender geklungel.

Het doelpunt dat in de lucht hing viel na twaalf minuten, toen de Westereender verdediging mistastte op een lange bal en Rudolf Banga vrij voor doelman Johan Jan Kleefstra beheerst afrondde: 0-1. En twaalf minuten later rondde Tjalling de Boer een aanval van Be Quick doeltreffend af: 0-2, wedstrijd gespeeld. In het vervolg van de eerste helft haalde Wymer de Vries nog een bal van de lijn en miste Folkert van Dongera nog een aantal grote kansen voor de Dokkumers, al verdiende doelman Kleefstra ook de credits voor diens prima keeperswerk. Kleefstra’s collega Redmer Jorna deed voor spek en bonen mee de eerste helft.

Na rust kon de thuisploeg de bakens niet verzetten. Zonder nou geweldig te spelen kreeg Be Quick nog een aantal uitstekende kansen. Éénmaal wist Jelle van der Wal redding te brengen op de doellijn, de overige kansen werden allemaal onschadelijk gemaakt door Kleefstra en hier zaten een aantal fraaie reddingen bij. Aan de andere kant was Wytze Pilat het dichtst bij een doelpunt, maar Jorna bokste zijn vrije trap uit de hoek.

Een aantal keer kreeg Zwaagwesteinde nog een “kans op een kans”, maar het zelfvertrouwen ontbrak om wat te creëren. Op papier behoort handhaving nog altijd tot de mogelijkheden zullen we maar zeggen. Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Lemmer, alwaar CVVO als gastheer en tegenstander fungeert. Aanvang 14:30 uur.