Opnames voor dramaserie over zaak-Vaatstra begonnen · Foto('s): ANP
  ANP

Opnames voor dramaserie over zaak-Vaatstra begonnen

dinsdag 22 augustus 2023

GRONINGEN – In Groningen zijn deze weken opnames gaande voor een dramaserie over de zaak-Vaatstra. Daar worden nog figuranten voor gezocht. Zo schrijft Omrop Fryslân.

Eerder meldden we dat de serie niet meer zeker was, door een miljoenenverlies bij het streamingsbedrijf Viaplay. Nu is duidelijk dat de opnames zijn begonnen.

De Jacht (op Jasper S.) is een Nederlandse dramaserie die is geïnspireerd op de zoektocht naar de moordenaar van de zestienjarige Marianne Vaatstra. Zij werd in 1999 levenloos aangetroffen in een weiland bij Veenklooster.

Het duurde dertien jaar voordat de dader gepakt werd: veehouder Jasper S. uit Aldwâld. Daarvoor werd jarenlang gedacht dat de dader een asielzoeker was.

“Het laat zien hoe Nederland voor het eerst werd geconfronteerd met hardnekkige complottheorieën, aangewakkerd door sociale media”, schrijft de producent daarover.

Toen Jasper S. éénmaal was aangehouden, deden de twee broers en drie zussen van Marianne Vaatstra voor het eerst hun verhaal in Need op Freed:

Nu zijn er in Groningen opnames voor de serie. Nadat RTV Noord daar aandacht aan gegeven had, zijn er veel aanmeldingen van figuranten binnengekomen, meldt het castingbureau.

Er worden nog wel mensen gezocht, vooral mannen. Voor de meeste vrouwenrollen zijn er intussen genoeg figuranten, meldt het castingbureau.

De serie wordt geproduceerd door de Amsterdamse producent Pupkin (Van God Los). Die wil niets zeggen over de opnamen.”Nee, over de inhoud van de productie kunnen we niks zeggen”, zegt een woordvoerder van Pupkin tegen RTV Noord. “Over waar en hoelang wij nog draaien evenmin, sorry.”

30 figuranten in de tuin

In Groningen worden we wel wijzer. RTV Noord sprak met mensen uit Bellingwolde. Daar is de filmcrew twee weken bezig geweest met de opnames.

“De crew kwam bij ons”, vertelt Marchien Edens. “Mogen wij gebruik maken van uw garage als kantoor? Oh jawel hoor, zeiden wij, dan zetten wij de auto wel buiten neer.”

Daar bleef het niet bij. “Toen vroegen ze of bij ons op het terras wel wat mensen mochten zitten. Nou, dat was prima, dus hadden we hier zo’n dertig figuranten in de tuin zitten.”

“En hier, naast de deur, stonden wat kapsters, met allerlei pruiken enzo. En overal stonden kledingrekken. Het leek wel een halve kringloopwinkel.”

Volgens de website van het castingbureau zijn er in ieder geval deze en volgende week nog opnames in de provincie Groningen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien zal zijn..

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?