Oerterp en Geel Wit sluiten af op 1-1 · Foto('s):

Oerterp en Geel Wit sluiten af op 1-1

zondag 04 mei 2014

Voor Oerterp en Geel Wit stond er niets meer op het spel, wat betekende dat beide ploegen frank en vrij konden voetballen. Dat deden ze ook en het was een klein wonder dat de eindstand met 1-1 werd bereikt, want gezien het aantal kansen was een grote score mogelijk geweest. Geel Wit begon veelbelovend want na drie minuten stond de 0-1 al op het scorebord. De keeper liet de bal los na een schot van Jurjen Metz, waarna Lars Brouwer kon binnen tikken. Daarna bouwde Oerterp aan een overwicht. Geel Wit speelde slordig en bood teveel ruimte. Knullig balverlies in de veertigste minuut leidde een tegenaanval in die met een treffer werd afgerond.

Na drie minuten in de tweede helft kwam Lars Brouwer in botsing met een tegenstander. Hij liep een hoofdwond op waaraan hij zich in het ziekenhuis in Drachten moest laten behandelen. Over en weer waren er diverse kansen. Bente Bonthuis kwam liefst drie keer alleen voor de keeper, maar slaagde er niet in de doelwachter te passeren. Kevin Kiewiet had in de laatste minuut de strijd kunnen beslissen, maar ook hij kwam de doelman niet voorbij.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Klaas Kolk, Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Glenn Kienstra, Lukas Mollema, Siard Bonthuis (Johan Kolk); Bente Bonthuis, Lars Brouwer (Kevin Kiewiet, 48), Jurjen Metz (Hein Mosterman, 46).

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00