Noordoost Fryslân On Stage feestelijk van start · Foto('s): Siebe Mediaman
  Siebe Mediaman

Noordoost Fryslân On Stage feestelijk van start

donderdag 26 september 2024

DOKKUM – Wat was het een feestje, die kick-off van Noordoost Fryslân On Stage. ”Afgelopen dinsdag vierden we de aftrap van onze eerste editie in de prachtige Trouwseal van het stadhuis in Dokkum”. Die aftrap was in handen van Hilbrand Visser (directeur vmbo Dockinga College) namens de initiërende scholen en wethouder Pieter Braaksma. Hij is namens de gemeente Noardeast-Fryslân de ambassadeur voor Noordoost Fryslân On Stage.

Nijsgjirrige lessen foar it libben
“In rimpeling yn it wetter feroarsaakje”, dat is wat Braaksma teweeg wil brengen met zijn ambassadeurschap. “Oerheid, ûnderwiis en ûndernimmers, hawwe inoar hjir hurd nedich yn de regio en sa ek yn dit projekt. Ik ha der fertrouwen yn dat ús dat hjir slagje sil. Wy binne ommers grutsk op ús plak. En hoe moai soe it wêze as wy tegearre de jongeren nijsgjirrige lessen foar it libben biede kinne.”

788 vmbo-leerlingen over de rode loper
Onderwijs On Stage directeur Amy van der Ham vertelde aan de dertig aanwezigen over het ontstaan van On Stage. “Leerlingen van het vmbo verdienen, net zo goed als een gymnasium leerling, trots mogen te zijn op hun opleiding en toekomstdromen. Met On Stage helpen we hen aan een duurzaam netwerk en stimuleren we ze om die dromen waar te maken. Want: van automonteur tot arts, dromen mag! Tijdens het Beroepenfeest van On Stage rollen we daarom de rode loper uit en ontvangen we de 788 vmbo-leerlingen met luid applaus.”

Regio als klaslokaal
Noordoost Fryslân On Stage is door het Dockinga College, Dalton Dokkum, PRO Dokkum en Firda naar onze regio gebracht. Dat deden de scholen vanuit de gezamenlijke ambitie ‘De regio als klaslokaal’. Dit eerste jaar doen ook de scholen uit Kollum mee en volgend jaar breiden we uit naar Buitenpost, Burgum en misschien wel Drachten. ”Op 11 maart vieren we het Beroepenfeest van On Stage, op een locatie in Dokkum. Twee weken later, op 25 maart, brengen de leerlingen een werkbezoek aan de beroepsbeoefenaren die ze op het feest ontmoet hebben tijdens de Doe Dag”.

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Noordoost Fryslân On Stage feestelijk van start · Foto('s): Siebe Mediaman
Noordoost Fryslân On Stage feestelijk van start · Foto('s): Siebe Mediaman
  Siebe Mediaman

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?