10 keer een 10 voor bonbons Bakkerij A.J. van der Bijl · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

10 keer een 10 voor bonbons Bakkerij A.J. van der Bijl

donderdag 14 november 2019

Bakkerij A.J. van der Bijl is dit jaar bij de Bakkersvakwedstrijden flink in de prijzen gevallen. Een echte uitschieter dit jaar zijn de bonbons van Bakkerij A.J. van der Bijl. De bonbons hebben 10 keer een 10 gehaald, dat is nog nooit vertoond tijdens de Bakkersvakwedstrijden.

Er moesten twee verschillende soorten bonbons ingeleverd worden. De ene bonbon is gemaakt van een dun laagje pure chocolade met een vulling van yuzu en mango met een krokantje erin. De andere bonbon is ook gemaakt van een dun laagje pure chocolade met een vulling van 5 spices en limoen.

De bonbons werden op 10 punten gekeurd, o.a. op de glans van de chocolade, structuur, vulling, smaak en originaliteit. Op alle 10 punten heeft Bakkerij A.J. van der Bijl 10 punten gehaald. Volgens chocolatiers Anika en Hanneke is de combinatie tussen het zuurtje, frisje, krokantje en de perfecte dikte van de pure chocolade het geheim dat ervoor gezorgd heeft dat ze Callebaut chocolade trofee hebben gewonnen.

Daarnaast heeft Bakkerij A.J. van der Bijl ook mee gedaan met de categorie Sierstuk. Het thema voor dit jaar was bruiloft. Het sierstuk mocht gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestond. Anika en Hanneke hebben een prachtig sierstuk van chocolade gemaakt wat 100% eetbaar is. Met het behalen van de 1e prijs hebben ze met lof de sierstuk trofee binnen gesleept.

Ons banketbakkersteam is tweede geworden in de Banketbakkers Top Vijf. Hiervoor moesten ze een candybar, een themataartje Kerst en een chocoladecake inleveren.

Een 1e prijs hebben de bakkers behaald op de caketulband en de chocolade caketulband. Een geweldige prestatie, omdat de caketulband hiermee al twee keer in de prijzen is gevallen. Bakkerij A.J. van der Bijl heeft namelijk naast deze 1e prijs tijdens de Bakkersvakwedstrijden, de caketulband ook laten keuren bij het Nederland Bakkerij Centrum en die heeft de caketulband bekroond met goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. De caketulband is hiermee een prachtig geschenk om cadeau te geven en te krijgen tijdens de feestdagen.

Daarnaast heeft ons team een 3e prijs gehaald met het themataartje Kerst, desem stokbrood, notenkoek en gevulde koeken. Een geweldige prestatie van het team van Bakkerij A.J. van der Bijl waar ze super trots op zijn.

Bijschrift foto 1: Chocolatiers Anika en Hanneke met sierstuk.
Bijschrift foto 2: Bonbons die de Callebaut chocolade trofee gewonnen hebben.
Bijschrift foto 3: Bakkerij A.J. van der Bijl  banketbakkersteam in de winkel.
Bijschrift foto 4: Bakkerij A.J. van der Bijl banketbakkersteam op de avond van de Bakkersvakwedstrijden.

 

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.
10 keer een 10 voor bonbons Bakkerij A.J. van der Bijl · Foto('s): Eigen foto's
10 keer een 10 voor bonbons Bakkerij A.J. van der Bijl · Foto('s): Eigen foto's
10 keer een 10 voor bonbons Bakkerij A.J. van der Bijl · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?