Nieuwe raadszaal, Passantenhaven en 44.000 namen in de WNS · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

Nieuwe raadszaal, Passantenhaven en 44.000 namen in de WNS

zondag 06 juni 2021

DE WESTEREEN – In De Weekend Nieuwsshow van zaterdag 5 juni werden diverse maatschappelijke onderwerpen uit de regio belicht. Er werd gebeld met verslaggever Mats Gies over de nieuwe raadszaal van de gemeente Noardeast-Fryslân. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders is dat de nieuwe raadszaal van de gemeente komt in een nieuw gebouw aan de Koningsstraat in Dokkum.

Passantenhaven en Kuiertocht Klavertocht Feanwâlden
Vervolgens werd er gebeld met wethouder Gerben Wiersma en familie de Jager over de Passantenhaven De Westereen. De Passantenhaven aan de Lange Reed in de Westereen is verkocht aan familie De Jager, zelf ook woonachtig in de Westereen. Teatske Walsweer praatte ons bij over de Kuiertocht in Feanwâlden. Net als vorig jaar organiseert MEI (Mei Elkoar Ien) Feanwâlden een digitale kuierklavertocht. Vanaf maandag 7 juni kunnen er twee routes per week worden gelopen.

Expositie walvisvaarders, 44.000 namen en 90-jarige turnster
Bloed, zweet en walvistraan. Zo heet de nieuwe tentoonstelling in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. We belden met Anne-Goaitske Breteler die deze tentoonstelling organiseert: ,, Het is een hele speciale tentoonstelling en het is echt een soort beleving. Je wordt meegenomen in het verhaal door onder andere fotoboeken van de naoorlogse walvisvaarders en bijzondere muziek door Tristan Visser.”

Presentatrice Janneke de Boer belde met Christien Schneider van MIGreat om te praten over de actie 44.000 namen. Door wakes, verspreid door het hele land, te organiseren kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan en zo vluchtelingen de ‘laatste eer’ bewijzen. Op 2, 9 en 16 juni kunnen mensen op de Bargemerk in Dokkum bij elkaar komen. Verslaggever Mats Gies sprak afgelopen week met de 90-jarige Rigtje uit Dokkum die nog elke week trouw gymnastiekles volgt.

Rûntsje troch de Walden, elektrische sloepenverhuur, EK vlag en column van de week
Heerlijk fietsen door de mooie Fryske Wâlden met zo nu en dan een plekje waar je even lekker kunt uitrusten onder het genot van een hapje en/of drankje. Pietsje Couperus, zelf eigenaresse van ‘teetún de Hollen’, vertelde dat ‘Rûntsje troch de Walden’, een tocht is van rond de 50 km en deze wordt op 13 juni en 12 september georganiseerd.

Presentatrice Esther Leystra belde met Ritske Merkus van Greenjoy Friesland over de nieuwe elektrische sloepen in Dokkum. ,, Dokkum is een prachtige waterstad en daarom is dit een hele mooie toevoeging. Online kan je alles zelf regelen, dus het reserveren van een bootje kan heel makkelijk”, aldus Merkus. Het EK voetbal staat weer voor de deur. Verslaggever Esther Leystra keek afgelopen week bij de Dokkumer Vlaggen Centrale in Dokkum want zij hebben een speciale vlag ontworpen voor dit EK. De Weekend Nieuwsshow werd afgesloten met een column van Freyan Bosma over de kabinetsformatie.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?