Nieuwe bondscoach Ronald Koeman kijkt uit naar samenwerking met Sipke Hulshoff · Foto('s): Ingezonden
  Ingezonden

Nieuwe bondscoach Ronald Koeman kijkt uit naar samenwerking met Sipke Hulshoff

maandag 23 januari 2023

ZEIST – De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, noemt zijn assistent Sipke Hulshoff uit Twijzel een verfrissing. “Ik probeer altijd de best mogelijke staf te formeren, met trainers die mij aanvullen”, stelt Koeman. De nieuwe staf van Oranje werd maandag gepresenteerd in Zeist. Koeman heeft naast Hulshoff ook zijn broer Erwin als assistent-trainer geselecteerd. Patrick Lodewijks is de nieuwe keeperstrainer schrijft Omrop Fryslân.

Koeman had nooit eerder samengewerkt met Hulshoff en heeft daarom eerst een afspraak met de Twijzeler gemaakt om hem “in de ogen te kijken”. “Dat is heel goed bevallen.” Hulshoff is op dit moment assistent-trainer van Feyenoord en heeft daar een belangrijke rol op de trainingen. Die rol zal hij ook bij het Nederlands elftal krijgen. “Hij is een aanvulling voor ons. Hij kijkt anders aan tegen dingen in het voetbal. Hij is een verfrissing.”

Wat wordt de rol van Andries Noppert?
Koeman laat zich nog niet al te veel uit over wie de eerste keeper van het Nederlands elftal wordt. De vorige bondscoach, Louis van Gaal, koos voor Andries Noppert uit Joure als eerste doelman op het WK in Qatar. “Het is duidelijk dat we niet heel veel topkeepers hebben”, zegt Koeman, “maar wel voldoende om een keuze te maken voor de drie besten.” Koeman geeft bij het maken van die keuze veel verantwoordelijkheid aan keeperstrainer Patrick Lodewijks. “Het selecteren gebeurt op basis van de ideeën van Patrick. Een oud-keeper heeft het meeste verstand van de invulling van de keepers, maar ik kan me niet herinneren dat we het ooit ergens oneens over waren.”

“Er moet altijd strijd zijn”
Koeman is van plan om de beste keepers te selecteren. Hij kiest dus niet per se voor de mensen die goed in de groep liggen. “Het is al in de media gekomen dat Patrick bij Cillessen (de keeper van NEC, die gepasseerd werd voor het WK, red.) is geweest en hij heeft ook contact gehad met de anderen. Er moet altijd strijd zijn.” De nieuwe bondscoach is niet van plan te rouleren met de keepers. “Wat goed is, blijft staan. Het is een positie die anders is dan de andere 10 posities. Het is voor iedereen prettig dat je een keeper hebt die het goed doet en waarvan je weet dat hij er de volgende interland ook staat.”

Auteur: Omrop Fryslân
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?