DOKKUM – Wie de voormalige meubelzaak Van Sinderen aan De Markt in Dokkum binnenstapt kijkt z’n ogen uit. Het is vooral veel stof, puin en hak- en breekwerk. Maar zo langzamerhand komen er ook oude elementen, zoals in het plafond, naar voren. Uiteindelijk moet dat leiden tot de ‘culinaire parel van het noorden’.
De bedoeling is dat het nieuwe restaurant rond Kerst 2023 de deuren opent. Initiatiefnemer Marktontwikkeling Dokkum BV, waarbij een aantal lokale ondernemers is betrokken, denkt groots en startte in 2020 al de aanvraag om een restaurant te beginnen in het voormalige pand van Van Sinderen. Hotel-restaurant De ABDIJ, even verderop, wordt op termijn ook verweven met het nieuwe restaurant.
Topkok Geert Jan Vaartjes en kompaan Hylke Jan Tholen zijn straks verantwoordelijk voor de nieuwe koers. Op donderdag 17 november starten zij officieel bij hotel-restaurant De Abdij. Het duo is al bekend van proeflokaal Oan Tafel en Grand Café Jan in Wergea. Op de plek aan De Markt waar nu de renovatie tot toprestaurant plaatsvindt werd eind 19e eeuw Hotel Café de Beurs gebouwd.