VIDEO: Natuurorganisaties en dorp blijven achter Holwerd aan Zee staan · Foto('s): Holwerd aan Zee
  Holwerd aan Zee

VIDEO: Natuurorganisaties en dorp blijven achter Holwerd aan Zee staan

dinsdag 24 januari 2023

HOLWERT – Provinciale Staten van Fryslân zouden de steun aan Holwerd aan Zee voort moeten zetten. Dat schrijven Vogelbescherming Nederland, de Waddenvereniging en It Fryske Gea in een open brief aan Provinciale Staten.

Vorige week besloot Gedeputeerde Staten de steun aan Holwerd aan Zee te staken, middels een negatief advies op het doorzetten van de plannen. Dit besluit heeft de natuurorganisaties naar eigen zeggen ‘hogelijk verbaasd en mist een inhoudelijke onderbouwing’.

De natuurorganisaties vrezen dat er een uniek plan met positieve gevolgen voor zowel economie als natuur strandt. De onderzoeken van het afgelopen jaar, die door meerdere ingenieursbureaus zijn uitgevoerd, tonen deze positieve gevolgen aan.

“Raar dat provincie lijkt af te haken”

“Er is een MKBA (maatschappelijke kosten-batenanalyse) laten maken en daaruit blijkt duidelijk dat dit plan plan positief bijdraagt aan de sociaal-economische ontwikkeling”, volgens Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland. “En het is ook niet alleen maar een natuurplan. We vinden het ook heel raar dat de provincie nu lijkt af te haken”

“Er ligt nu een uitvoerbaar plan met een positief advies van de stuurgroep Holwerd aan Zee, waar de provincie nota bene deel van uitmaakt. De steun nu beëindigen is in de ogen van de natuurorganisaties inconsistent.”

Dorpsbelang

Een meerderheid van de inwoners van Holwert staat nog altijd achter de plannen, volgens dorpsbelang. “Der leit in plan klear wat ûntwikkele wurde kin en der is in hiele protte jild ophelle. Wy begripe der as doarp neat fan hoe’t dit projekt no sa’n wending krije kin. Dan kinne je net oars as as doarpsbelang achter dizze manlju stean.”

Komende donderdag wordt in Holwerd een bijpraatavond voor mensen uit de regio georganiseerd.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?