!mpulse Kollum in touw voor goede doelen · Foto('s): !mpulse Kollum
  !mpulse Kollum

!mpulse Kollum in touw voor goede doelen

woensdag 13 december 2023

KOLLUM – !mpulse Kollum komt volgende week volop in actie voor de samenleving. De leerlingen van de middelbare school gaan zich inzetten voor goede doelen en – ook letterlijk – de naasten.

De talrijke activiteiten staan op stapel in het kader van de zogeheten Communityweek, die als thema ‘Met elkaar, voor elkaar en voor anderen’ heeft. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 december is er onder meer een inzameling van kledingstukken en worden kerstkaarten en kleine attenties gemaakt voor de ouderen in de omgeving van de Campus Kollum, waarin de school is gehuisvest. Ook is er een high tea voor buurtgenoten en worden spelletjes gedaan met bewoners van zorgcentrum Meckama State.

Daarnaast maken de scholieren kerstattenties en presentjes die mee worden gegeven met pakketten van de Voedselbank en houden ze zich bezig met (het vullen van) het deelkastje in de Campus Kollum. Verder gaat !mpulse Kollum, onderdeel van openbare scholengemeenschap Piter Jelles, met allerhande sportieve en creatieve acties geld inzamelen voor een goed doel. Deze keer is gekozen voor KiKa.

Bij de kledinginzameling zijn de leerlingen in touw voor de Internationale Schakelklassen (ISK) in Leeuwarden. Dit is een school voor nieuwkomers in Nederland van twaalf tot achttien jaar die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen. Op de locatie van de ISK is een kledingmarkt waar leerlingen gratis kleding mee mogen nemen voor zichzelf en hun familie.

Behalve de scholieren kunnen ook derden meedoen aan de kledinginzameling. Inwoners van Kollum en omstreken die hun steentje bij willen dragen, worden opgeroepen om op dinsdag of woensdag naar de Campus te komen om spullen in te leveren. De kleding moet wel schoon zijn en in goede staat verkeren.

Op genoemde dagen kunnen er ook (oude) spijkerbroeken bij !mpulse Kollum worden gebracht. De school zamelt deze in voor het nieuwe Werelderfgoedcentrum in Lauwersoog, waarin het Zeehondencentrum van Pieterburen eveneens onderdak krijgt. De spijkerbroeken worden gebruikt voor de isolatie van de plafonds. Verder zijn producten voor het deelkastje welkom.

Aan de Communityweek, waarbij !mpulse Kollum samenwerkt met maatschappelijke partners, doen alle klassen mee. Voor de 375 leerlingen is het volgens de school een prachtige kans om actief van betekenis te zijn voor de maatschappij, andere mensen te ontmoeten en ondertussen hun talenten te ontdekken en te benutten.

De Communityweek staat twee keer per jaar op het programma. Ook vlak voor de zomervakantie is de school in touw met allerhande maatschappelijke activiteiten, waaraan de leerlingen altijd veel plezier beleven. Eveneens is er een grote betrokkenheid van ouders/verzorgers. De komende Communityweek wordt afgesloten met een spetterend kerstgala.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
!mpulse Kollum in touw voor goede doelen · Foto('s): !mpulse Kollum
  !mpulse Kollum

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?