Mooi weer en groot aantal deelnemers tijdens vierde ledenpartij kaatsen Niawier · Foto('s): Antje Allema
  Antje Allema

Mooi weer en groot aantal deelnemers tijdens vierde ledenpartij kaatsen Niawier

zondag 30 mei 2021

NIAWIER – Onder prachtige omstandigheden werd zaterdag de vierde ledenpartij alweer georganiseerd bij Kf de Trije Doarpen op het Mearsfjild. Wederom had een groot aantal deelnemers zich opgeven in vier verschillende categorieën. Het zonnetje brak door in de middag en er stond weinig wind, wat het ideaal kaatsweer maakte.

Bij de welpen stonden drie parturen op de lijst die een onderlinge competitie speelden. Het partuur Anne Lynn Keegstra en Lieke Anniek Jongeling wist beide omlopen te winnen en gingen daardoor met de kransen en envelopjes naar huis. Rianne Kooistra en Sijmen v/d Kolk werden tweede en Wiebe Geart Dijkstra en Lysanne Elzinga werden derde. Alle welpen kregen een aardigheidje.

De pupillen speelden met een Belgisch lotingssysteem. Ze kaatsten drie keer tegen een ander partuur en de twee parturen met de meeste eersten speelden daarna nog een finale. Het Partuur Michelle Sijtsma en Mirte Cuperus gingen met drie winstpartijen overtuigend naar de finale, de tweede finalist werd na rekenwerk partuur Amarins Kloostra en Pieter Meindersma. Partuur Michelle Sijtsma c.s won overtuigend met 5-1 6-4. Zij namen de kransen mee naar huis en partuur Amarins Kloostra c.s kregen de envelopjes voor de tweede prijs.

Bij de schoolmeisjes waren vijf parturen en moesten er vier omlopen gekaatst worden. In de laatste omloop moesten de beide parturen met drie winstpartijen tegen elkaar en ontstond er een heuse finale. Eigenlijk was het een evenbeeld van vorige week toen Suzanna Allema en Hester Torensma ook al tegen over elkaar stonden in de laatste omloop voor de prijzen. Hester Torensma kaatste met Laura Allema en Suzanna Allema kaatste met Tineke Pauzenga. Het werd een spannende finale die pas beslist werd op 5-4 6-6. Was de krans vorige week nog voor Hester, deze week ging hij naar Suzanna Allema samen met Tineke Pauzenga. Hester Torensma en Laura Allema werden keurig tweede.

De senioren kaatsten weer wat competitiewedstrijdjes op trainingsniveau. Deze keer ging hier de eerste prijs naar Boele Terpstra, Hillebrand Tanja en Wietse Vlasman. Tweede werden Rudi Torensma, Harald Wiersma en Gert v/d Meulen.

Volgende week mogen de senioren ook weer in wedstrijdverband kaatsen binnen de eigen vereniging door de versoepelingen van de Covid-19 regels. Helaas zal het voetbal ons dat ook weer gedeeltelijk parten spelen waardoor de lijsten waarschijnlijk iets minder gevuld zullen zijn. Voor onze Knkb kaatsers in de jeugd is er door de versoepelingen weer een mooi vooruitzicht en kunnen zij op 9 juni weer los op federatie niveau en het weekend weer op de Knkb wedstrijden.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Mooi weer en groot aantal deelnemers tijdens vierde ledenpartij kaatsen Niawier · Foto('s): Antje Allema
Mooi weer en groot aantal deelnemers tijdens vierde ledenpartij kaatsen Niawier · Foto('s): Antje Allema
  Antje Allema

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?