Moet je in 2022 investeren in cryptocurrency? · Foto('s): 
RECLAME

Moet je in 2022 investeren in cryptocurrency?

vrijdag 17 december 2021

LEEUWARDEN – Het afgelopen jaar zijn er ontzettend veel mensen in crypto gestapt. Naar schatting hebben ongeveer 700.000 Nederlanders (een deel van) bitcoin in hun bezit en is de digitale munt nu flink meer waard in vergelijking met het begin van 2021. 

We kunnen dus wel stellen dat 2021 een goed jaar is geweest op het gebied van cryptocurrency. Hoewel de koers van crypto nooit te voorspellen is, kunnen we wel alvast naar 2022 kijken. Is het aan te raden om in 2022 te investeren in bijvoorbeeld de BTC koers of een andere koers? We zochten het voor je uit.

Steeds meer interesse voor altcoins naast BTC koers

De meeste mensen (zonder enig verstand van cryptocurrency) zijn bekend met bitcoin. De bitcoin is de eerste en de meest bekende cryptomunt. De wereld van de cryptocurrency is als het ware begonnen met de bitcoin. In de jaren erna zijn er allerlei andere altcoins bijgekomen; cryptomunten die net even anders zijn dan de bitcoin. Hoewel investeren in de BTC koers nog steeds populair is, zien we het ook steeds vaker gebeuren dat mensen juist investeren in altcoins. Dit zijn niet alleen ondernemers, investeerders en mensen die er verstand van hebben, maar ook hele gewone mensen uit de regio. Daar is een aantal redenen voor op te noemen.

Er is sinds de coronacrisis in ieder geval volop aandacht voor cryptocurrency. Men zocht naar alternatieven om in te investeren toen het slechter ging met de economie. Al gauw bleek dat crypto een interessant alternatief was voor aandelen en andere beleggingen. Menig investeerder en ondernemer besloot te investeren in crypto waarbij de altcoins niet werden overgeslagen. Bij cryptocurrency geldt het principe van vraag en aanbod, wat inhoudt dat wanneer er veel vraag is de prijzen omhoog schieten. Het aanbod wordt bij veel vraag immers kleiner. Dat was goed te zien op de BTC koers en koersen van altcoins waaronder de Ethereum koers en de Ripple koers. Ook daar schoot de waarde binnen no time omhoog.

Crypto als wettig betaalmiddel in 2022?

Een van de grootste voordelen van cryptocurrency is het feit dat het een vrij betaalmiddel is. Er is geen bank of overheid als tussenpartij wat betekent dat privacy en anonimiteit erg belangrijk zijn bij crypto. Door deze flinke groei in populariteit gaan overheden zich wel steeds vaker bemoeien met de digitale munten. Verwacht dus waarschijnlijk meer regels omtrent cryptocurrency in 2022. Dit betekent niet dat dat alleen maar negatief is; er wordt namelijk in veel landen al gekeken om van crypto een wettig betaalmiddel te maken. Het is nog niet eens zo lang geleden dat het Centraal-Amerikaanse land El Salvador dit deed.

Hierdoor zijn bedrijven in El Salvador verplicht om bitcoin en andere altcoins als wettelijk betaalmiddel te accepteren. Ook in andere landen in dat deel van de wereld, waaronder Paraguay en Brazilië, is men hiermee bezig. In Afghanistan noemt men de bitcoin inmiddels een ‘ticket to freedom’. Wat opvalt, is dat dit voornamelijk in landen gebeurt waar het huidige banksysteem al redelijk wankel is. Zij gebruiken crypto onder andere als strijd tegen de inflatie en het monetaire systeem. Naar verwachting zal het in Nederland nog wel even duren totdat crypto als officieel betaalmiddel wordt gezien. Je moet er echter niet raar van opkijken wanneer andere landen in 2022 wel zullen volgen.

Cryptomunten met grootste groeipotentie in 2022

Hoewel de koers van crypto nooit te voorspellen is, wordt er door experts wel wat gezegd over cryptomunten met de grootste groeipotentie. Mocht je dus nog niet zijn ingestapt en wel interesse hebben of mocht je nog wat altcoins aan je huidige beleggingsportefeuille willen toevoegen dan is het aan te raden om je te verdiepen in een van de volgende munten.

Ethereum koers als grootste concurrent bitcoin

Er wordt de laatste jaren al veel geschreven over de Ethereum koers. Dat is niet zo vreemd: de ether (de munteenheid van ethereum) is de grootste uitdager van de bitcoin en dat is te zien aan de stijgende lijn op de koers. De verwachting is dat Ethereum nog veel ruimte heeft om te stijgen in waarde.

Chainlink veelbelovend voor 2022

Een cryptomunt die ook niet mag missen is Link van Chainlink. Dat is vooral het geval omdat deze cryptocurrency in mei 2021 van een waarde van 2 dollar naar 52 dollar schoot – een bizarre stijging, helemaal wanneer je al een aantal munten in je bezit had. Voor 2022 zijn de verwachtingen voor de Link ook hooggespannen.

Cardano moet in je wallet in 2022

Tot slot kan ADA, de munteenheid van Cardano, in 2022 misschien iets voor je betekenen. Deze munt heeft met name veel potentie door de snelle transactiemogelijkheden en een flexibel netwerk. In 2017 was de munt nog maar 2 cent waard – op het moment van schrijven is dat 1,13 dollar. Toch een groot verschil en interessant wanneer je voor de langere termijn investeert.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?