Mindfulness voor kinderen in Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
RECLAME

Mindfulness voor kinderen in Dokkum

maandag 17 augustus 2020

DOKKUM – Zo langzamerhand is mindfulness een bekend begrip geworden in onze drukke maatschappij. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Door in het moment te leven en op te merken wat er gebeurt, kun je bewuster genieten, goede keuzes maken en voor jezelf zorgen. Naast de mindfulnesstrainingen voor volwassenen, is er ook een mindfulnesstraining specifiek voor kinderen en jongeren. Vanaf september is deze training te volgen bij Yogamatties in Dokkum.

Met behulp van de methode ‘Aandacht werkt!’ die ontwikkeld werd door Eline Snel, leren kinderen en jongeren hoe ze met vriendelijke aandacht en zonder oordeel, aanwezig kunnen zijn in het nu. Ze leren om even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben op dit moment. Door hun binnenwereld goed te leren kennen, kunnen ze beter omgaan met de prikkels in de buitenwereld. Kinderen en jongeren ervaren meer rust in hoofd en lijf, zelfvertrouwen, positiviteit en veerkracht.

‘Aandacht werkt!’ wordt over de hele wereld aan kinderen en jongeren gegeven, door speciaal daarvoor opgeleide trainers. De mindfulnesstraining is opgedeeld in acht thema’s, verspreid over acht trainingen. Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld observeren en concentreren, luisteren naar je lijf, gevoelens kun je voelen en de wondere wereld van gedachten. Tijdens de trainingen wordt gewerkt met ademhalings-, yoga- en bewegingsoefeningen en leren de kinderen hoe ze mindfulness toe kunnen passen in het dagelijks leven.

Yogamatties geeft yogalessen, mindfulnesstrainingen en workshops aan iedereen van 4 t/m 16 jaar en is gevestigd in voormalig basisschool ‘Groen van Prinsterer’, tegenwoordig ‘De Groen, Kunst & Cultuur’. Een eerste mindfulnesstraining voor 8 t/m 12 jarigen start bij Yogamatties op woensdag 2 september. De mindfulnesstraining kan ook op school gegeven worden. Meer informatie over Yogamatties en de mindfulnesstraining is te vinden op www.yogamatties.com. Aanmelden kan via info@yogamatties.com of 06-25340512.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?