Meerdere kampioenen vv DOS en O-K-toernooi groot succes · Foto('s): Eigen Foto's
  Eigen Foto's

Meerdere kampioenen vv DOS en O-K-toernooi groot succes

maandag 23 mei 2022

KOLLUMERZWAAG – Afgelopen zaterdag vond in de sporthal in Kollumerzwaag het Ouder-Kind-Toernooi plaats. Hierbij spelen een (groot)ouder en kind tegen een andere (groot)ouder en kind. Dit werd georganiseerd door volleybalvereniging DOS. Met maar liefst 54 deelnemers kan het toernooi een groot succes genoemd worden. In een gezellige volle sporthal De Saedkampe werd er op verschillende CMV-niveaus door de ouders en kinderen gestreden om de winst.

CMV staat voor Cool Moves Volleybal. Hierbij leren kinderen in zes verschillende niveaus stap voor de stap de volleybaltechnieken, omdat volleybal best een lastige sport is. Hier viel echter niets van te merken tijdens de wedstrijden: de jonge volleyballers lieten zien dat ze de sport al goed onder de knie hebben. In de categorie CMV-niveau 5 ging de winst naar Lisanne en Jikkie. Bij niveau 4 waren er twee teams winnaars: Team 1 met Jellina, Tammie, Afke en Tjeerd en team 2 met Aafke, Esther, Jan en Janycke.

Er werd zaterdag niet alleen gestreden om de eer tussen de verschillende ouder-kind-teams, maar ook was er aandacht voor de kampioenen van de CMV-competitie van het afgelopen volleybalseizoen. DOS bleek uitermate succesvol en sleepte maar liefst drie eerste prijzen en een vierde prijs in de wacht. Het CMV 3-team van trainers Alianne Klaver en Janke Klaver-van Slageren wist ondanks de weinige trainingen en wedstrijden toch knap kampioen te worden. De andere teams die gehuldigd werden waren CMV 4.2 en CMV 5 beide kampioen en CMV 4.1 met een vierde plaats, alle drie teams van trainers Luca en Janny van der Heide.

Na de wedstrijden en de huldigingen was het tijd voor patat, die werd aangeboden door Café-Cafetaria Prins uit Kollumerzwaag. Nu de zomervakantie is aangebroken, staat het volleyballen even stil. Na de vakantie gaan alle teams weer fanatiek aan het trainen. Ze kunnen natuurlijk altijd nog versterking gebruiken, dus lijkt het je leuk om ook te leren volleyballen, kom dan in september langs op de vrijdagavond (of stuur een mailtje naar: cmv.dos.kollumerzwaag@gmail.com).

Namen bij de foto’s zijn:

CMV-3: achter v.l.n.r.: Emma de Groot, Amber de Vries, Eelke Ager de Boer, Jacob Hendrik Procee voor v.l.n.r.: Dieke Klaver, Afke Heikamp, Silke Wielstra, Janycke Klaver, Froukje Bergsma

CMV-4.1: achter v.l.n.r: Janny vd Heide (trainer), Renske Feenstra, Bente Dijkstra, Luca vd Heide (trainer), voor v.l.n.r: Esther Scherjon, Esther Jellema, Wauke Hansma

CMV-4.2: achter v.l.n.r.: Janny vd Heide (trainer), Lisanne Kloosterman, Lindsey Hamstra, Jellina Keizer, voor v.l.n.r.: Roelina Palsma, Baukje Rekker, Luca vd Heide (trainer)

CMV-5: achter v.l.n.r.: Janny vd Heide (trainer), Elisabeth vd Veen, Femke de Vries, Amerins Pompstra, Dorenda Henstra, Luca vd Heide (trainer) voor v.l.n.r.: Lisanne vd Veen, Marije Scherjon, Renske Banga

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?