Masquerade Theater komt met sprookjesachtige jubileum voorstelling: Hommeles · Foto('s): 

Masquerade Theater komt met sprookjesachtige jubileum voorstelling: Hommeles

maandag 03 april 2023

ALDWALD – Masquerade Theater komt deze zomer met een bijzonder mooie sprookjesachtige voorstelling, met een belangrijke boodschap. De openluchtvoorstelling Hommeles, gaat over de grens tussen fantasie en harde werkelijkheid. De rode draad in de voorstelling is ons milieu en klimaat en de onzekerheid die dat voor de jeugd met zich meebrengt. Het stuk is samen met de jeugd bedacht en geschreven en geïnspireerd op Erik of het klein insectenboek en De avonturen van Maja de Bij.

Erik is een aardige en slimme jongen uit groep zeven. Hij heeft een spreekbeurt over insecten. Als hij de laatste dingen in zijn hoofd probeert te stampen valt hij in slaap. Plotseling wordt hij wakker gemaakt door een nieuwsgierige bij. Droomt hij dit of is het echt? Hij sluit vriendschap met deze bij die Maja heet, maar raakt haar ook al snel weer kwijt. Nu is Erik helemaal alleen in de grote insectenwereld. Tijdens zijn zoektocht naar Maja ontmoet hij allemaal verschillende insecten. Erik blijkt door zijn spreekbeurt toch veel kennis van insecten te hebben. Dit komt hem goed van pas, want de insectenwereld blijkt toch anders en gevaarlijker te zijn dan gedacht.

Als Erik Maja weer gevonden heeft komen ze erachter dat er een groot gevaar dreigt. Het leven van het bijenvolk staat op het spel als er oorlog lijkt uit te breken tussen hen en het wespenvolk in het Simmerbosk. Gaat het ze lukken om de oorlog te stoppen en niet alleen het bijenvolk, maar alle insecten van het Simmerbosk? Masquerade Theater won met hun vorige voorstelling “Peer Gynt” in 2022 maar liefst 2 gouden Gurbes, voor de beste openlucht voorstelling en voor de beste hoofdrol. Volgens de jury was het vooral het plezier en de verbeelding die er vanaf spatte. En dat is exact wat Masquerade wil zijn en geven!

De voorstelling Hommeles is te zien op een zeer bijzondere locatie aan de Simmerwei te Aldwâld op 23 en 24 juni om 20.00 uur, op 25 juni is er een middagvoorstelling om 15.00 uur. En op 30 en 1 juli om 20.00 uur en op 2 juli is er een middagvoorstelling om 15.00 uur. Toegang tot 4 jaar gratis,  4+ kaarten zijn 10 euro per st.

Kaarten vanaf heden verkrijgbaar via: www.masqueradetheater.nl De familie voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.

 

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?