Lunchhuis de Lauwers aanwinst voor Noordoost- Friesland · Foto('s): Lisanne van der Ploeg
  Lisanne van der Ploeg

Lunchhuis de Lauwers aanwinst voor Noordoost- Friesland

vrijdag 11 december 2015

In de categorie Starter van het jaar worden beginnende ondernemingen belicht die zich goed ontwikkelen. Deze ondernemingen zijn een aanwinst voor de regio en verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden.

Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door Abiant Uitzendgroep, een betrokken uitzendorganisatie die actief is in sectoren waar het om doorpakken gaat. “Wij sponsoren de prijs ‘Starter van het jaar’, omdat we het belangrijk vinden een onderscheidende en uitblinkende starter aan te moedigen”, aldus Janneke van Veen, vestigingsleider Surhuisterveen.

In de Old Dutch werd Lunchhuis de Lauwers als winnaar uitgeroepen tijdens de verkiezing! De nog maar achttienjarige Hinke Weening durfde de uitdaging aan om een horecagelegenheid te starten in een tijd dat velen sluiten en mag zich daarom ‘Starter van het jaar 2015’ noemen. Ze deed dit op 18 april 2015 aan de rand van het industrieterrein van Surhuisterveen. Deze ligging is erg toegankelijk voor toeristen, maar ook voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs. Lunchhuis de Lauwers biedt binnen plaats aan zestig gasten en buiten op het terras veertig gasten. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lokale leveranciers voor de afname van producten. In korte tijd heeft Hinke al een een goedlopend bedrijf op de kaart gezet en is daarom beloont met deze prijs. Het podium stroomde vol toen de prijs werd uitgereikt en Hinke werd om een reactie gevraagd. ‘Ik bin echt super, super, super trots!’ zei Hinke en bedankte al haar familie en vrienden.

Ook genomineerd in de categorie Starter van het jaar waren, OpEinstein.nl uit Kollum en BomBi Dokkum. OpEinstein.nl is een jonge en energieke onderneming dat zich richt op online marketing en BomBi Dokkum is een indoor speelparadijs.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?