Lees alles over hiya hasj · Foto('s): 
RECLAME

Lees alles over hiya hasj

woensdag 26 oktober 2022

LEEUWARDEN – Of je nu een ervaren hasj of wietroker bent of er gewoon graag eens meer over wilt weten: lees zeker over hiya hasj. Wanneer je je graag verdiept in wiet, hasj en andere rookwaar, dan kom je op een zeker moment absoluut hiya hasj tegen. Deze bijzondere hasjsoort komt uit Marokko. Valt deze hasj onder de categorie indica of sativa? Hiya hasj is een indica hasj soort. Daardoor zou je deze hasj eerder roken om te ontspannen dan om een energiek gevoel te krijgen. Voor dit laatste kun je beter een sativa wiet nemen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over hiya hasj. Wij baseren ons hierbij puur op ervaringen online.

Waar komt hiya hasj vandaan?

Hiya hasj komt uit Marokko. Het wordt gezien als een traditonele hasj soort. Er zijn meerdere soorten die uit Marokko afkomstig zijn. Wiet uit Nederland wordt Nederwiet genoemd terwijl buitenlandse wiet import genoemd wordt. Door de herkomst kun je vaak al wat zeggen over de sterkte en smaak. De structuur van hiya hasj is vrij zacht. Dit komt mede door de olie die in deze hasj zit. Daarover en over de smaak lees je meer in de volgende alinea.

Smaak hiya hasj

De hasj bevat veel olie en is daardoor behoorlijk vettig. Tijdens het roken kun je een laagje olie zien. De smaak is te definiëren als zoetig, kruidig en aromatisch. Er bestaat enkel en dubbel gezeefd. De dubbel gezeefde kom je tegen onder de naam super hiya. 

Welke effecten geven mensen aan van hiya hasj te voelen?

Met een beetje online onderzoek, kom je de effecten van een bepaalde hasj soort tegen. Dit is handig om te doen wanneer je nog niet bekend bent met een bepaalde soort wiet of hasj. Je weet dan immers dat je zou kunnen verwachten. Welke effecten heeft hiya hasj? Je leest erover dat mensen zich ontspannen voelen, logisch want het is een indica soort. Verder lees je over stressverlaging en het verzachten van pijn.

Hoort Hiya hasj tot de meest verkochte soorten hasj?

Wij kwamen een onderzoek tegen uit 2014 – 2018 van het Trimbos Instituut. Daarin staat dat hiya/heya hasj bij de veel aangeboden soorten behoort. Andere namen zijn Superpolm, Afghaan, Polm en Tbizla/Twisla. Wanneer je een koffieshop binnengaat of in een online coffeeshop kijkt, zie je een soort menukaart met allemaal namen. Het is logisch dat je al deze namen niet direct kent. Ervaren wietrokers hebben vaak een aantal favorieten.

THC gehalte hasj

Van de soorten die het Trimbos bekeken heeft in het onderzoek, had de Hiya of Heya het hoogste THC gehalte en de Afghaan hasj juist een lager THC gehalte. Wanneer je nieuw bent in de coffeeshop, dan kun je op basis van het THC gehalte inschatten hoe sterk de hasj is. Het THC gehalte van Nederlandse wiet, ook wel Nederwiet genoemd, is meestal lager dan geïmporteerde hasj.

Hoe rook je hasj?

Veel mensen roken hasj in een joint. Hasj is veel sterker dan wiet, daarom gebruik je maar een klein beetje. Dit verkruimel je en verdeel je over de tabak. Wanneer je zelf wiet fijnmaalt in een grinder, dan kun je een grinder met een opvangbakje kopen. Hier komen de fijne delen in. Aan de tanden in de grinder blijft een plakkerige substantie achter. Dit is in principe hasj. Je kunt dit dus na verloop van tijd verzamelen om zelf hasj te maken. Een moderne manier van wiet of hasj roken is het vapen. Een vaporizer verbrandt de wiet of de hasj niet, maar verhit het alleen. Ook rook je er geen tabak bij. Vapen wordt door veel mensen als gezonder gezien dan wiet roken in een joint. 

Bestaan er ook online coffeeshops?

Ja, een online coffeeshop is thc-specialist.nl. Zij verkopen naast hiya hasj ook de populaire polm hasj. In wiet zijn er veel soorten. Bekende soorten zijn Amnesia Haze, Pineapple Kush en OG Kush. Veel soorten zijn ontstaan uit kruisingen. Zo is Sour Diesel een kruising tussen Chemdawg en Super Skunk. Bij een goede (online) coffeeshop lees je per soort een stukje over herkomst, smaak en THC gehalte. Wanneer je niet goed weet welke soort je wilt, zou je altijd contact op moeten kunnen nemen. Wanneer je twijfelt over de levering en over je anonimiteit, zoek dan een webshop die discreet levert en waar je kunt betalen met crypto zoals Bitcoin.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?