Leerlingenvervoer Jobinder onder druk: “Na de kerst moet het anders” · Foto('s): Archieffoto RTV NOF
  Archieffoto RTV NOF

Leerlingenvervoer Jobinder onder druk: “Na de kerst moet het anders”

dinsdag 18 oktober 2022

REGIO – Het leerlingenvervoer bij Jobinder staat onder forse druk, door een tekort aan taxichauffeurs. “Met kunst en vliegwerk kan het vervoer van leerlingen hopelijk nog tot de kerstvakantie worden georganiseerd”, zo staat in een nieuwsbrief die ouders hebben ontvangen van de school waar hun kind les krijgt. Begin dit jaar deed Jobinder al een oproep aan mensen die het WMO-vervoer gebruiken, om te reizen na de piektijden. “Het is tien voor twaalf, maar als we niet gauw om tafel gaan wordt het straks vijf over twaalf en dat willen we niet”, vertelt coördinator Paul Maasbommel. 

Vlak voor de herfstvakantie heeft Maasbommel van het mobiliteitsbureau dan ook aangegeven dat de taxivervoerders de druk ervaren van het personeelstekort. “Na de coronaperiode zijn een behoorlijk aantal taxichauffeurs niet weer teruggekomen als taxichauffeur, er is onvoldoende aanwas. De boodschap is dat met kunst en vliegwerk het vervoer hopelijk nog tot de kerstvakantie kan worden georganiseerd en daarna niet meer zoals nu. Dit betekent dat er op termijn voor een deel van de leerlingen geen vervoer meer kan worden geregeld, tenzij dit anders wordt georganiseerd.”

“Gezamenlijk kijken naar een oplossing”

Maasbommel licht de situatie toe: “Het tekort is zeker voelbaar, maar we kunnen nu nog een uitvallende chauffeur oplossen. Als we straks de winterperiode ingaan en er meer ziekte optreedt, dan kan dat een probleem worden. Dan kan het zo zijn dat er minimaal acht leerlingen te laat op school komen en dat willen we niet. Echter is dat op dit moment nog niet aan de orde. Voordat het echt een probleem wordt, willen we gezamenlijk met de scholen kijken naar een oplossing.”

Het vervoer van leerlingen van De Wingerd, SBO de Twine en een deel van Pro Dokkum moet dus mogelijk anders ingericht gaan worden. “Anders organiseren zou kunnen betekenen werken met andere schooltijden, betreffende begin- en eindtijd.” Daarnaast speelt de druk op het vervoer ook in de WMO-kant. Meteen na de herfstvakantie zal er een overleg zijn tussen de verschillende scholen en Jobinder. Tot slot staat er in de brief, dat ook de gemeenten “over deze lastige en overmacht situatie zijn geïnformeerd”.

Auteur: RTV NOF | Ben de Jager
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?