Leerlingen speciaal onderwijs actief met Fitness bij SportStudio Dokkum · Foto('s): 

Leerlingen speciaal onderwijs actief met Fitness bij SportStudio Dokkum

woensdag 08 februari 2017

In het kader van het sportstimuleringsprogramma Special Heroes verzorgt SportStudio Dokkum (SSD) i.s.m. met studenten van het CIOS een fitnessproject voor de VSO leerlingen van De Wingerd. Ruim 50 leerlingen brengen deze week een bezoek aan SSD.

De afgelopen weken hebben Patrick en Tycho, studenten CIOS de leerlingen tijdens de gymlessen op de school laten ervaren wat de mogelijkheden zijn in de sportstudio. Daarnaast hebben zij met de bovenbouw leerlingen geoefend wat zij moeten doen als zij de SportStudio gaan bezoeken. Donderdag wordt de veilige schoolomgeving ingeruild voor het gezelligste en meest dynamische fitness- en danscentrum van Noordoost Friesland. Cindy Monsma en haar team hebben een mooi programma op maat gemaakt voor de leerlingen, zodat er flink kan worden gezweet.

Leerlingen die enthousiast zijn geworden door de lessen op school en het bezoek aan SportStudio Dokkum kunnen gebruik maken van een gratis Special Heroes proefabonnement waarmee de jongeren vier keer in de maand maart onder professionele en op de doelgroep gerichte begeleiding kunnen gaan sporten.

Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd.

In Friesland is Special Heroes naast De Wingerd in Damwoude ook actief op diverse speciaal onderwijs scholen van RENN4, Kentalis en SO Fryslân in Sneek, Heerenveen, Leeuwarden, Rijs en Drachten. In overleg met de projectleider van Special Heroes stellen de scholen een sportaanbod op maat samen. Het sportaanbod bestaat uit lessen onder schooltijd op school, lessen na schooltijd op school en lessen bij de sportverenigingen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen die Friesland rijk is. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Door het programma Special Heroes wordt een op maat aanbod bij de sportverenigingen gecreëerd.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?