Kwiek heren 2 doet zichzelf tekort · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Kwiek heren 2 doet zichzelf tekort

vrijdag 06 oktober 2023

GRONINGEN – Op donderdag 5 oktober moesten de mannen van het tweede herenteam van Kwiek het opnemen tegen Oranje Nassau uit Groningen. Na een goede trainingsweek waren de mannen gemotiveerd om een degelijk resultaat neer te zetten. Meindert Paul Kwast begon met de volgende spelers in de eerste set. Tjesse de Boer en Mardin Amirnezhad als passer-lopers, Niels Huttema en Douwe Kooistra als hoofdblokkeerders, Ruben Raap als spelverdeler, Jan Roelof Raap als diagonaal en Rienk Kooistra als libero. Ernst Jan Haakma en geblesseerde Hedzer Wiersma begonnen de eerst set als reserve.

De mannen van Kwiek waren volop gemotiveerd, maar lieten zich overrompelen door het servicegeweld van de Groningers. De passing stond onder druk en hierdoor moest Ruben als spelverdeler het proberen uit te spelen via zijn buitenaanvallers. Jan Roelof probeerde wat hij kon, maar kwam niet langs de blokkering van Oranje Nassau. Meindert Paul nam een time-out en vertelde de mannen dat hij meer bravoure wilde zien en dat er meer leiding moest worden genomen door Tjesse en Ruben als bepalende spelers. De time-out pakte goed uit. De Damwâldster trein begon eindelijk te draaien. Diverse aanvallen van Tjesse werden gescoord en ook Niels en Douwe wisten hun aanvalspunten te maken. Ook het inbrengen van Ernst Jan zorgde voor meer druk met de service. Echter was het gat met de Groningers te groot geworden om nog te kunnen dichten en dus verloren de Damwâldsters de eerste set met 14-25 als eindstand.

De tweede set begon Meindert Paul met dezelfde basis als in de eerste set. Deze keer waren de mannen van Kwiek meteen goed bij de les en namen brutaal de voorsprong. Vooral Mardin en Tjesse wisten veel ballen tegen de grond te rammen. Rienk stuurde in het achterveld de passing en de verdediging aan en door zijn inzet werden er veel ballen van de grond gehaald. Iedereen werkte hard voor elkaar. Oranje Nassau moest echt in de achtervolging en wist jammer genoeg het gat te dichten. Ernst Jan kwam bij een gelijke stand van 15-15 in het veld voor Jan Roelof voor de service en zo probeerde Kwiek toch nog aanspraak te maken op setwinst. Bij een stand van 23-22 in het voordeel van Kwiek leek het erop de set naar zich toe zou halen, maar de ervaren Groningers waren net even slimmer en handiger in de aanval en service, waardoor ook de tweede set verloren ging met 23-25 als eindstand.

Ondanks het verlies van de tweede set bleven de Wâldmannen geloof houden in eigen kunnen. De kopjes van Kwiek stonden goed en ook nu gingen ze er vol voor de setwinst. Meindert Paul kwam in het veld voor Ruben en Ernst Jan begon nu in plaats van Jan Roelof. Deze keer stond de blokkering van Kwiek keer op keer goed. Hierdoor werden meerdere aanvallen van Oranje Nassau tegen gehouden. De service van Douwe en de geplaatste aanvallen van Ernst Jan zorgde ervoor dat Kwiek uitliep naar een voorsprong van 15-10. Kwiek kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Op een goede services van Meindert Paul en goed verdedigend werk sleepte Kwiek met 25-20 het eerste punt van deze competitie binnen. De ontlading bij de jonge ploeg was groot, want het harde werken betaalde zich nu eindelijk uit.

De vierde set begon Ruben op de plek van Mardin als passer-loper. De laatste set was een soortgelijke set als de eerste. Bij Kwiek was de passing onnauwkeurig en daardoor liep Oranje Nassau gemakkelijk weg bij de thuisploeg. Wel liet Kwiek nog aantal keer mooie dingen zien. Zo beukte Jan Roelof, die Ernst Jan kwam vervangen, meerdere malen een bal bij Oranje Nassau tegen de vloer. Helaas kon hij niet voorkomen dat ook de laatste set in het voordeel van de Groningers met 15-25 werd beslist en daarmee de wedstrijd verloor met 1-3.

Het eerste punt is binnen. Het spel van de Wâldmannen zag er bij vlagen zeer verzorgd uit. Ook is te zien dat de mannen steeds beter hun rol en taak in het veld kunnen uitvoeren. Er zit een stijgende lijn in en dat geeft hoop voor de volgende wedstrijden. Deze wordt gespeeld op zaterdag 14 oktober 2023 om 16.45 uur in de sporthal van Peize. De mannen zullen het dan op gaan nemen tegen volleybal vereniging Peize.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00