Klanten Coop De Westereen steunen Theo en Jinke de Jong · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
RECLAME

Klanten Coop De Westereen steunen Theo en Jinke de Jong

vrijdag 31 december 2021

DE WESTEREEN – In 2011 vertrok Coop De Westereen-bedrijfsleider Theo de Jong naar Zuid-Afrika. Daar werkt hij met zijn vrouw Jinke, en andere medewerkers van hun organisatie Good News Zuid-Afrika, onder kinderen rond het dorp Karatara. Al die tijd steunen voormalige klanten dat werk door hun flessenbonnen te doneren in een speciale zuil bij de flessenautomaat. In 2021 gaven ze samen 550 euro. Afgelopen donderdag overhandigde Coop De Westereen-bedrijfsleider Tom Vrieswijk de opbrengst symbolisch met een cheque aan Theunis Sjoerd Elzinga namens Good News Zuid-Afrika.

Tom Vrieswijk, die de winkel sinds het vertrek van Theo de Jong leidt, is blij dat de klanten van zijn winkel hun hart op de goede plek hebben. ‘Het is veelzeggend dat de relatie met Theo en Jinke nog steeds warm is. Ze zijn al lang weg, maar we voelen ons nog steeds betrokken bij hun werk ver weg. Dat geldt voor zowel de collega’s die met Theo hebben gewerkt als de klanten.’

Met hun organisatie Good News werken Theo en Jinke onder de jeugd in het bergdorp Karatara. De kinderen en jongeren, die vaak hun school niet afmaken, hangen rond op straat en vervallen in verslaving en criminaliteit. Door coaching, naschoolse programma’s, huiswerkbegeleiding, jeugdavonden en vakantieprogramma’s probeert Good News ervoor te zorgen dat de jongeren goede keuzes voor de toekomst maken. Tijdens de coronacrisis, die in Zuid-Afrika hard heeft toegeslagen, heeft de organisatie zich ook beziggehouden met verstrekking van voedsel en kleding.

Na jaren van voorbereiding is Good News vorig jaar in het bezit gekomen van grond om een permanent kinder- en jeugdcentrum te bouwen in Karatara. Op het terrein staat al enkele jaren een tijdelijk centrum, deels gebouwd uit zeecontainers en tenten. In de buurt van het terrein is ook een woning aangekocht voor de toekomstige beheerders van het terrein, die momenteel door lokale mensen wordt verbouwd. Tenslotte zijn er plannen om op een aangrenzend perceel een terrein in te richten om kampen te kunnen houden voor tieners en jongeren uit de wijdere omgeving, zodat meer jongeren bereikt kunnen worden met het werk van Good News.

Voor het hele project werven Theo en Jinke ongeveer €420.000. Daar is al ruim drie ton van binnen. Momenteel is er dus nog een gat van €120.000. De klanten van de Coop zorgen er dus voor dat het doelbedrag weer wat dichterbij komt. ‘Tige by tige’, zeggen Theo en Jinke vanuit Zuid-Afrika.

Meer weten over het werk van Theo en Jinke? www.goodnewsza.com

Fotobijschrift: Coop De Westereen-bedrijfsleider Tom Vrieswijk overhandigt Theunis Sjoerd Elzinga de opbrengst uit 2021.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?