Kf de Trije Doarpen vijfde ledenpartij · Foto('s): Antje Allema
  Antje Allema

Kf de Trije Doarpen vijfde ledenpartij

zondag 06 juni 2021

NIAWIER – Voor Kf de Trije Doarpen stond zaterdag 5 juni alweer de vijfde ledenpartij op het programma, gesponsord door Veenma Mechanisatie uit Dokkum. Waarbij de regen in overige delen van Friesland soms met bakken uit de hemel kwam, bleef het in Noardeast Fryslân bij een klein buitje en waren de weersomstandigheden prachtig om te kaatsen.

Bij de senioren stonden maar liefst 8 parturen van drie op de lijst en kon er gekaatst worden in een winnaars -en verliezersronde. De eerste omloop eindigden alle wedstrijden in 5-4 en sprong er geen enkel partuur uit. De tweede omloop werd het spannend in een 5-5 6-6 partij waardoor het partuur van Jelmer Torensma, Sietse Allema en Aletta Keegstra zich naar de finale kaatsten. Ze kwamen hier tegen over Rutger Torensma, Esther Turkstra en Edser Slager te staan. De broers hadden geen genade voor elkaar en om elke punt werd gestreden. Het ging lange tijd gelijk op tot aan de 4-4 waarna partuur Rutger Torensma c.s als eerste de vijf eersten pakten en hierna door kaatsten tot de winst. In de verliezersronde was de finale net zo spannend, hier stonden Douwe Pieter Kuiper, Aljantine Holtewes en Wietse Vlasman tegen over Boele Terpstra, Harald Wiersma en Gré Kingma tegen over elkaar, ook deze finale werd pas beslist op 5-4 6-6 in het voordeel van Douwe Pieter Kuiper c.s.

Bij de schooljeugd stonden 6 parturen op de lijst, en werd er met het Belgisch lotingssysteem gekaatst. Hierbij staat er nooit een partuur stil en kan iedereen minimaal 3x kaatsen. De finale ging uiteindelijk tussen Suzanna Allema en Kirsten Wierma tegen Hester Torensma en Michelle Sijtsma. De dames Suzanna Allema en Hester Torensma staan al vier weken tegenover elkaar in de finale en de kransen worden tot nu toe om en om verdeeld. Was het vorige week Suzanna die de krans mee nam, deze keer was het Hester Torensma die samen met Michelle Sijtsma aan het langste eind trokken en de welverdiende kransen mee naar huis namen. Suzanna Allema en Kirsten Wiersma werden keurig tweede.

De pupillen kaatsten in hetzelfde systeem met 6 parturen. Hier ging de finale tussen de parturen Fenna Koster en Hilde Pauzenga en Jelmer Allema en Renke Jacob Cuperus. De dames waren oppermachtig en wonnen dan ook redelijk gemakkelijk met 5-2 6-6.

De welpen kaatsen ieder voor zich en allemaal een keer met elkaar. Het is prachtig om te zien hoe deze kinderen de regels steeds meer snappen en elke week vol overgave hun partijtjes spelen. Hier ging de krans naar Wiebe Geart Dijkstra en werd Rianne Kooistra tweede. Maar alle welpen werden voorzien van wat lekkers natuurlijk.

Prijswinnaars:

Senioren: 1ste Rutger Torensma, Esther Turkstra, Edser Slager

2de  Jelmer Torensma, Sietse Allema, Aletta Keegstra

1ste verl. Douwe Pieter Kuiper, Ajantine Holtewes, Wietse Vlasman

Schooljeugd: 1ste Hester Torensma en Michelle Sijtsma

2de Suzanna Allema en Kirsten Wiersma

Pupillen: 1ste Fenna Koster en Hilde Pauzeng

2de Renke Jacob Cuperus en Jelmer Allema

Welpen: 1ste Wiebe Geart Dijkstra

2de Rianne Kooistra

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kf de Trije Doarpen vijfde ledenpartij · Foto('s): Antje Allema
Kf de Trije Doarpen vijfde ledenpartij · Foto('s): Antje Allema
Kf de Trije Doarpen vijfde ledenpartij · Foto('s): Antje Allema
  Antje Allema

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?