Kennismaken met Heerke Kooistra en dorpsfrustraties in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Jitske de Hoop
  Jitske de Hoop

Kennismaken met Heerke Kooistra en dorpsfrustraties in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 22 januari 2022

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow van zaterdag 22 januari zat weer boordevol verschillende onderwerpen.

Bart Bakker, voorzitter van de gebiedscommissie van Ternaard, sprak over de ideeën die er zijn over de bestemming voor het geld dat vrijkomt uit eventuele gaswinning. “Wij hebben hier de spelregels voor bedacht, mocht dit geld beschikbaar komen.” “Wy binne poerrazend!”, zei Roel Dijkstra, voorzitter van MynSkip over het dorpshuis in Feanwâlden. Er is veel frustratie over de situatie waarin ze zich niet gehoord voelen.

Heerke Kooistra volgt Tom Bakker op als lijstrekker van de SGP Dantumadiel. “It is in hiele nije rol foar my. Ik moat noch wol efkes wenne dat ik no it gesicht bin van de SGP.” Het is 77 jaar geleden dat er 20 mannen in Dokkum zijn gefusilleerd door de Duitsers. Geert van Lonckhuyzen van het Dockinga College vertelde over de herdenking aankomende maandag. “Vanwege de maatregelen zal de herdenking klein worden gehouden, en is online te bekijken.”

Het Súd Ie project loopt al 10 jaar, een goed moment om terug te kijken en vooruit te blikken in een live uitzending bij RTV NOF. We spraken hierover met Elizabeth Pilat van de organisatie. “Dit is in goed momint om sjen te litten wat der dien is en werom we dit dogge.” De uitzending is op tv te zien of via www.rtvnof.nl/sudie. “Het is vreemd dat de culturele sector dicht is gegooid terwijl we wel veilig open kunnen”, zei Hans Groeneweg van Museum Dokkum en It Fiskershûske. “Ik hoop dat we binnenkort weer open kunnen, net als de horeca, zodat er weer licht in deze donkere tunnel komt.”

Verslaggever Ben de Jager sprak met hoogleraar vaccinologie Anke Huckriede over onder andere het vaccineren bij zwangere vrouwen. Ook ziet zij de toekomst positief in. “Ik verwacht dat een eventuele volgende variant nog milder zal zijn, laten we hopen het dan ook Omega zal zijn.” Prijsvraagsponsor van deze week is Kapsalon S’he uit De Westereen, van Angré Brink. “We wurkje no allegjer wat ekstra sadat we alle klanten helpe kinne.” Wel merkt ze dat er minder coronakapsels zijn.

Coördinator van Kern met Pit Suzanna Hoeksma vertelde over verschillende buurtprojecten in Fyslân. “Zojuist is tijdens een online bijeenkomst in het MFC in Holwerd de winnaar bekend gemaakt, dit is een project uit Menaam.” Blija zit nog in de race met een project. Afgelopen week zijn er verkeersborden geplaatst op de Haadwei in Damwâld. Wyger Smits van de klankbordgroep midden is blij met de borden, maar vraagt zich af waarom het zo lang moest duren. “Wy prate hjir al fjouwer jier oer. De boarger wurdt in bytsje negeart en sa fiele wy dat ek.”

Verslaggever Mats Gies sprak met Jaap van der Boon van de Schierstins in Feanwâlden. De Schierstins is in de race om het mooiste kasteel van Nederland te worden. Geart Tigchelaar heeft weer een nieuwe aflevering van FERSpraat gemaakt. We spraken met hem hierover. “Ik wol myn passy graach oerbringe. As we allegear wat mear poëzy lêze wurdt de wrâld wat better.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kennismaken met Heerke Kooistra en dorpsfrustraties in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Jitske de Hoop
  Jitske de Hoop

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?