Judo Kings behalen zes kwalificaties voor NK judo in Apeldoorn · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Judo Kings behalen zes kwalificaties voor NK judo in Apeldoorn

maandag 29 februari 2016

Voor de judoka’s van de Judo Kings was zaterdag 27 februari een zenuwslopende dag, als zij ervoor konden zorgen dat zij op het podium terecht kwamen dan kwalificeerden ze zich voor de Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn.

De dag begon met de dames, Rixt Geertsma (Feanwâlden) en Lucia v.d. Veen (Jistrum) in de –40 kg klasse en Elles Schut (Feanwâlden) in de –36 kg klasse. Elles Schut kwam ondanks haar inzettingsvermogen niet op het podium waardoor ze uitgeschakeld was. Lucia v.d. Veen kwam wat ervaring te kort, ze was sterk genoeg, maar kwam soms onhandig in een benarde situatie terecht waardoor ze niet door kon dringen tot het podium. Rixt Geertsma was sterk, technisch en had een ijzeren doorzettingsvermogen. Ze presteerde het met haar heup- en beenworpen om in de finale terecht te komen. Hier verloor ze helaas de finale met een strafje, maar de zilveren plak was binnen!

De mannen moeste het tweede blok aantreden. Paul van der Weg (Burgum) klasse tot 50 kg, besliste de partijen met geweldige verwurgingen en haalt zo het podium, een bronzen plak. Thomas Kingma (Damwâld) klasse tot 66 kg, scored met knallers van heup en offerworpen en behaalt ook de bronzen plak. Troy vd Veen (Jistrum) zat samen met Nathan Klokman (Feanwâlden) in de –38 kg. Nathan was de sterkste in de poule, won alles en behaalde goud, Troy was sterk won de eerste, maar verloor helaas de tweede waardoor hij in de herkansing terecht kwam. In de herkansing liet hij er geen gras over groeien en wurgt zich naar de bronzen plak, ook kwalificatie voor Troy! Hessel Nicolai (Feanwâlden), in de klasse tot 55kg, was sterk, ijzer sterk. Hij won alle partijen in de voorrondes en plaatste zich in de finale. Hier maakte hij helaas een kleine technische fout en werd gediskwalificeerd een beetje teleurgesteld, maar toch ook trots ontving Hessel het zilver.

Fotobijschrift: Nathan Klokman en Troy v.d. Veen op het podium, een bijzondere prestatie twee judoka’s in dezelfde klasse naar het Nederlands Kampioenschap.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00