Jankobus Seunnenga c.s. starten nieuwe seizoen Kloosterkapel op · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Jankobus Seunnenga c.s. starten nieuwe seizoen Kloosterkapel op

dinsdag 30 augustus 2022

SIBRANDAHÛS – Jankobus Seunnenga en zijn kompanen staan zondag 11 september aan de start van een nieuw cultureel seizoen in Kloosterkapel Sibrandahûs.

Ruim 2,5 jaar konden er vanwege de corona-pandemie geen concerten worden gehouden, maar de commissie van de Kloosterkapel is niet bij de pakken neer gaan zitten. Het resultaat is een programma met een reeks interessante concerten in het seizoen 2022-2023.

Jankobus Seunnenga zal tijdens de seizoenopening zijn nieuwe dichtbundel Slijp Steen plus bijbehorende cd gaan presenteren. Volgens de artiest uit Raard bevat zijn bundel (op muziek gezette) gedichten en liederen ‘van verlangen, opstand en jolijt’. Dick Vestdijk, Sjoukje Bloem en Joop van der Linden, die vocaal en instrumentaal mee hebben gewerkt aan de cd, zijn tijdens het concert dan ook van de partij.

De bundel Slijp Steen is in feite een uitvloeisel van Seunnenga’s benoeming in januari 2019 tot Streekdichter van de gemeente Noardeast Fryslân. Sedertdien ging de troubadour uit Raard zich meer en meer toeleggen op het schrijven van poëzie. Zijn gedichten verschenen in tal van kranten, tijdschriften en in de Stadsgedichten Bundel 2019. Eerder dit jaar ontving hij de prestigieuze Ina Dammanprijs voor zijn vertolking van de gedichten van Simon Vestdijk.

Na de pauze staat een optreden van de Deun van Seun gepland. Naast Jankobus (zang, gitaar, banjo, ukelele, kuttepiel) bestaat dit semi-akoestische trio uit Julian Dijkstra (gitaar, banjo, zang) en Sander Veldman (percussie, zang). Zij spelen eigen liederen, stampende country, oudhollandse krakers en wat niet al.

Seunnenga maakte in het verleden furore in illustere gezelschappen als de punkband Kobus Gaat Naar Appelscha en het legendarische feestduo Pigmeat. In 2009 bracht hij zijn eerste van een reeks solo album en cd-singels uit, die veelal lovende recensies kregen. Ook voor zijn optredens kreeg hij alle lof toegedicht, waarbij gerefereerd werd aan ‘een Drs. P.-achtige klasse, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’. Seunnenga gaat ook live in Sibrandahûs ongetwijfeld weer onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim.

Het concert in de Kloosterkapel begint om half vier (15.30 uur). De deuren gaan een half uur voor aanvang open. Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar aan de deur (geen voorverkoop).

Meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?