Jan Stuiver nieuwe trainer Geel Wit · Foto('s): Koos Molenaar
  Koos Molenaar

Jan Stuiver nieuwe trainer Geel Wit

zondag 06 februari 2022

AMELAND – Het bestuur van Geel Wit heeft Jan Stuiver voor het seizoen ’22-’23 gepresenteerd als de nieuwe trainer van de selectie. Stuiver volgt Febo Roosenburg op, die vier seizoenen de scepter zwaaide bij de Amelander derdeklasser. Stuiver en Geel Wit zijn een overeenkomst voor één jaar aangegaan.

Even voorstellen: Jan Stuiver is getrouwd met Willy, ze hebben twee kinderen en een kleinkind. Jan was buschauffeur bij Arriva, maar is inmiddels gepensioneerd. Hij heeft vele hobby’s, waaronder wielrennen en de hond uitlaten. Jan heeft gevoetbald bij Tijnje, SC Joure en GAVC in zijn huidige woonplaats Grou. Met het zaterdagteam van Joure speelde hij in de tweede klasse. Op 39-jarige leeftijd stopte hij met voetballen. Hij pakte de taak van trainer op toen zijn zoon ging voetballen. Jan kwam in de technische commissie bij GAVC en haalde het UEFA-B-diploma. Hij heeft diverse clubs getraind, soms twee tegelijk. Dat was het geval toen hij zelf Gorredijk onder zijn hoede had en zijn collega van Scharnegoutum door de rug ging. Zo stond hij de ene dag bij de zaterdagploeg langs de lijn en een dag later bij zijn eigen team.
Zijn eerste klus als hoofdtrainer was bij Marum. Daarna volgde Renado en daaraan heeft Jan goede herinneringen, want met de Sint Nyksters werd hij twee jaar achtereen ongeslagen kampioen, waardoor hij zes periodetitels in de wacht sleepte. Deze periodekampioenschappen waren voor Jan uiteindelijk niet vreemd meer, want hij veroverde er liefst 28. Opmerkelijk was zijn periode met Gorredijk, dat hij van de vijfde naar de derde klasse loodste. Hij promoveerde ook met Joure zaterdag. Een degradatie maakte hij ook mee, dat was met Steenwijkerwold.
Het afgelopen jaar zat Jan zonder club. Dat was omdat hij in maart te horen kreeg dat het contract niet zou worden verlengd en toen lukte het niet meer een nieuwe vereniging te vinden.
En dan nu Geel Wit. Dat wordt wel even wennen, bekent Jan. Niet alleen vanwege het reizen, maar ook omdat hij de doordeweekse training op Ameland niet kan leiden. “Ik ben een trainingsdier en die instelling verwacht ik van de jongens ook. Woensdags train ik in Leeuwarden en vrijdags op Ameland. Ik de weekenden wil ik zoveel mogelijk aanwezig zijn en wil ik ook de JO19 aandacht geven, omdat ik hen woensdags ook train.” Jan heeft nog geen idee welk vlees hij in de kuip zal aantreffen. Daarom begint hij aan de training met een schone lei. “Ik start zonder verwachtingen, ik wil zelf de kwaliteiten van de spelers ontdekken.” Het is nog niet bekend wie zijn rechterhand wordt, want elftalleider Gerard Hekkelman heeft aangegeven ermee te stoppen.
Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?