Jacob de Vries wint met EO-platform DIT prestigieuze Prix Italia Award · Foto('s): EO
  EO

Jacob de Vries wint met EO-platform DIT prestigieuze Prix Italia Award

woensdag 09 oktober 2024

ALDWALD/HILVERSUM – Oud-RTV NOF presentator Jacob de Vries heeft met het actualiteitenplatform DIT van de Evangelische Omroep (EO) de Prix Italia gewonnen in de categorie Digital Factual. DIT werd eerder geselecteerd uit een shorlist en stond in de finale tegenover projecten van de Zweedse en Franse publieke omroep. De voormalig inwoner van Aldwâld kreeg de prijs live op de Italiaanse televisie uitgereikt uit handen van de ondersecretaris van het presidentschap van de regio Piemonte.

Erkenning voor innovatieve betrokken aanpak

De jury en andere deelnemers aan de Prix Italia waren onder de indruk van de aanpak van het platform waar De Vries leiding aan geeft. Het platform dat vorig jaar werd opgericht, werd door sr. Projectleider Journalistiek Jacob de Vries in Turijn, waar het festival plaatsvond, voor de jury succesvol verdedigd. Vervolgens werd de award in een 1,5 uur durende liveshow op de Italiaanse televisie uitgereikt. De internationale jury bestond uit acht leden uit verschillende landen. Juryvoorzitter Kåre Poulsen van de Deense publieke omroep DR prees DIT voor het hoge niveau van online publieksbetrokkenheid: “DIT weet verhalen te creëren waarbij de gebruikerservaring centraal staat. Het platform brengt op slimme manieren mensen samen op veilige online omgevingen en bereikt een breed publiek.”

Start media carrière bij RTV NOF

De Vries begon al op jonge leeftijd bij Streekomrop RTV NOF, hij presenteerde een aantal jaren De Weekend Nieuwsshow en hield zich bezig met online en social media. Ook na zijn vertrek bleef hij op de achtergrond betrokken bij de omroep. ‘Tot op de dag van vandaag ben ik trots op waar ik vandaan kom. Met mijn studie in Leeuwarden en de eerste praktijkervaring die ik op kon doen bij RTV NOF heb ik de stap naar Hilversum kunnen maken. Daar werk ik iedere dag met veel plezier aan mooie projecten, dat daar nu internationale erkenning voor is, dat is een echte boppeslach! Ik moedig ieder jong talent aan om zich te melden bij de Streekomrop. Heb je affiniteit met radio, televisie, digitaal of media in het algemeen: word vrijwilliger. Ik pluk er iedere dag nog de vruchten van!’

Over het EO-platform DIT

DIT is het journalistieke platform van de EO dat mensen uitnodigt om mee te doen aan gesprekken over actuele onderwerpen. Het biedt een plek waar meningen maar vooral ervaringen worden gedeeld en waar mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in discussie kunnen gaan. Het platform werkt samen met verschillende EO-programma’s zoals Dit is de Dag (NPO Radio 1), Dit is Tijs (NPO 1) en Dit is de Kwestie (NPO 2), waardoor verhalen op meerdere kanalen (radio, tv, online en social media) te volgen zijn. Vertrekpunt is hierbij altijd het verhaal, de verschillende perspectieven hierop en de bijdrage van de community aan het onderwerp.

Iedereen welkom

Jan-Pieter Kos, adjunct-hoofdredacteur journalistiek van de EO: “Chi non risica non rosica – Italiaans voor wie niet waagt, wie niet wint! DIT heeft in Turijn een prestigieuze internationale prijs gewonnen voor een gewaagd idee. Anderhalf jaar geleden zijn we een schier onmogelijke uitdaging aangegaan om een platform te bouwen waar het gesprek tussen verschillende perspectieven de basis is. Alle bezoekers zijn welkom, niet alleen links, rechts of rechtdoorzee – maar iedereen. Die gesprekken tussen alle lagen en perspectieven in een samenleving worden (mede door secularisatie, individualisering en algoritmes) schaarser – en als ze gevoerd worden, steeds feller. Met deze Prix Italia hopen we dat onze missie om mensen elkaar te laten ontmoeten – hoe verschillend ze ook zijn – nog dichterbij komt.” Eerder dit jaar won DIT al een zilveren Dutch Interactive Award (DIA). Nu heeft het platform ook internationaal erkenning gekregen met de winst van de prestigieuze Prix Italia.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Jacob de Vries wint met EO-platform DIT prestigieuze Prix Italia Award · Foto('s): EO
  EO

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?