Invicta wint van DTS · Foto('s): 

Invicta wint van DTS

zondag 24 april 2016

Wilskracht: Invicta speelde de afgelopen seizoenen al een heel aantal keren tegen DTS. Vorig zaalseizoen waren het nog wel spannende wedstrijden maar het ontbreekt DTS aan wilskracht momenteel. DTS beschikt best wel over een aantal goede spelers.

De gebroeders Spoelstra kunnen goed schieten en een aantal dames kunnen ook wel wat. Maar de ploeg uit Surhuizum vindt gezelligheid  belangrijk en straalt dat ook uit in het veld. Dat is een compliment maar als je de punten wilt pakken is dat bijzaak.

Het doel
Invicta speelde afgelopen zaterdag met een doel. Ze wilden graag winnen. Dat merkte je aan de wil om duels te winnen. Uulco Hoekstra was afgelopen zaterdag weer scherp in de afstuitende ballen en pakte veel steals in de verdediging. Afgelopen zaterdag stond de ploeg uit Kollum op scherp om de punten te pakken. Dat lukte omdat de afspraken duidelijker waren en omdat er de wil was om te winnen.

Kwaliteit
Zoals eerder genoemd is de ploeg uit Surhuizum ook een ploeg die wat kan. Als de korfballers uit Surhuizum wat willen dan kunnen ze ook wat. Maar het gebeurt gewoon niet.  De afstuitende ballen, de sprintduels om de bal, nee het zat er vandaag niet in. Coach Leo van der Lei probeerde zijn manschappen nog op op te peppen, maar het lukte gewoon niet.

Het wedstijdverloop
Binnen elf minuten stond het 0-5 voor Invicta. Jarich Hiemstra nam de ploeg weer eens op sleeptouw en perste er een paar mooie doorloopballen uit. Ook de gebroeders Spoelstra lieten van zich spreken en schoten er een paar mooie in. Invicta was de betere ploeg en ging rusten met een 3-9 voorsprong. Rianne Wiersma deed van zich spreken en scoorde de 3-9.

Ongeinspireerd

Na de rust vonden beide ploegen het wel best. Invicta gooide nog eens een leuke bal tussendoor en DTS probeerde nog eens een doorloopbal achter de korf af te ronden. Het leek leuk maar spannend werd het niet meer. Invicta scoorde niet meer vanaf de dertiende minuut tot een paar minuten tot het einde. Uulco Hoekstra liet zien dat hij er nog wel zin in had. Hij pakte regelmatig de  bal er tussenuit. De stand eindigde op 7-15.

Terecht… Ja, Invicta was de terecht winnaar… was deze stand terecht… nee, deze stand was niet terecht. DTS beschikt over een ploeg die wel meer kan maar er zelf ook niet voor wil knokken. Gelukkig was het een korfbalmiddag met een geintje en werd er gespeeld met respect voor elkaar.

Kampioenkoers
Invicta blijft winnen en mag nu toch wel uitspreken dat ze kans maken op de titel. De volgende wedstrijd is  Noordenveld. Invicta kan zich klaarmaken voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ze hopen u aan de lijn terug te zien op 7 mei 2016.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?