Internationale masterclass in Nij Smellinghe · Foto('s): Pixabay
  Pixabay

Internationale masterclass in Nij Smellinghe

vrijdag 01 december 2017

Een grote eer voor het Expertisecentrum voor Lymfo-vasculaire Geneeskunde (ECL) in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Op verzoek van de wereldwijd opererende firma Medi is het ECL dit jaar gastheer voor de lymfoedeem-masterclass die Medi jaarlijks organiseert. Het is uniek dat de 50 deelnemers vanuit de hele wereld op 4, 5 en 6 december naar Drachten afreizen. Normaliter vindt de masterclass plaats op het hoofdkantoor van Medi in Bayreuth, Duitsland.

“Medi is een van onze leveranciers van compressiemiddelen, zoals therapeutisch elastische kousen voor lymfoedeempatiënten. Zij hebben naar ons de wens uitgesproken om tijdens de masterclass van 2017 met de deelnemers de lymfoedeemkliniek in Nij Smellinghe te bezoeken om inzicht te krijgen in ons vooruitstrevende zorgconcept”, aldus Irene Zonderland, hoofd ECL.

De masterclass duurt drie dagen. Op maandag en woensdag staan er lezingen en workshops in het Van der Valk Hotel Drachten op het programma, op dinsdag zijn de deelnemers in Nij Smellinghe. De lezingen en workshops worden verzorgd door verschillende zorgprofessionals uit Nij Smellinghe. Vanuit alle bij deze zorg betrokken disciplines wordt kennis en expertise gedeeld over diverse onderwerpen, zoals de unieke positie van het ECL binnen het Nederlandse en internationale zorglandschap. Daarnaast zal het met name gaan over het huidige zorgconcept in het ECL, waarbinnen interdisciplinaire samenwerking vanzelfsprekend is en alle zorg rondom de patiënten met lymfoedeem is georganiseerd. Uiteraard krijgen de deelnemers dinsdag ook een rondleiding in het ECL en in de kliniek van Nij Smellinghe om de uitvoering van het zorgconcept ‘live’ te kunnen bekijken.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?