Interieur tip: combineer design eetkamer stoelen met de eethoek · Foto('s): 
RECLAME

Interieur tip: combineer design eetkamer stoelen met de eethoek

dinsdag 14 december 2021

LEEUWARDEN – Wat is het toch fijn om samen aan de ontbijttafel te zitten. Op design eetkamerstoelen met een krantje erbij, beschuitje of een lekker bakje yoghurt met granola; het is de plek waar je nog even wakker wordt voordat de dag begint. Aan het einde van de dag kom je er weer samen om van het avondeten te genieten. De eettafel is echt een plek waar je tot rust komt, samen de dag doorspreekt, plannen voor de vakantie bespreekt, natafelt met vrienden of met de kinderen een spelletje aan speelt. Lekker zitten aan tafel is daarbij heel belangrijk.

Goede stoelen voor de eethoek

Lekker zitten aan de eettafel is belangrijk, aangezien je er veel tijd doorbrengt. Dat zal je de laatste tijd met thuiswerken ook wel gemerkt hebben. Is het tijd voor nieuwe eetkamer stoelen? Kies dan eens voor goede, tweedehands design eetkamer stoelen die mooi zijn om naar te kijken en fijn zitten. Vintage en tweedehands zijn helemaal in. Bovendien passen ze heel goed in ieder interieur.

Variatie aan de keukentafel

Wist je dat je best verschillende stoelen aan de eetkamertafel mag hebben staan? Schuif eens verschillende stijlen of kleuren aan, aan de tafel. Of combineer stoere houten schoolstoelen eens met een handige klepbank om nog meer knusheid en ruimte te creëren in de eethoek. Door bank, stoelen en tafel qua stijl en kleur op elkaar aan te laten sluiten, ontstaat er toch een geheel. Zelfs al is alles net een beetje anders.

Stoelen voor groot en klein

Meestal zit je met verschillende mensen aan tafel. De een is lang, de ander niet. Het is lastig om voor iedereen een andere eetkamerstoel te kiezen, aangezien de eetkamertafel niet mee varieert in hoogte. Zoek daarom stoelen uit die goed bij de hoogte van de tafel passen. Daarna is het fijn om stoelen even te passen. Ga er dus op zitten (daar zijn ze immers voor) en blijf een tijdje zitten. Zo voel je of een stoel bij je past. Tip: plaats een voetenbankje of ouderwetse stoof bij de tafel voor kinderen of gasten die niet makkelijk met de voeten bij de grond komen. Dat zit wel zo lekker! 

Keuken vs. woonkamer

Heb je een schitterende woonkeuken? Dan staat daar vast een mooie keukentafel die past bij de stijl van de keuken zelf. Hou hier rekening mee als je design eetkamer stoelen uitzoekt. Want je wil dat de eetkamer stoelen passen bij de sfeer en het kleurenpalet van de keuken. Kies dan voor design eetkamer stoelen die aansluiten bij die stijl. Staat je eettafel in de woonkamer, dan geldt ook dat je de kamer mooi samen brengt door eetkamer stoelen uit te zoeken die passen bij de rest van de ruimte.

Kleuren en materialen

Design eetkamer stoelen zijn er in verschillende kleuren en materialen. Het materiaal van de stoel hoeft niet per se te passen bij dat van de tafel – maar dat mag natuurlijk wel. Zo kun je best stoffen stoelen aan een industriële tafel plaatsen of gaan voor suède bij een glazen tafelblad. Als de design eetkamer stoelen overeen komen qua materialen en kleuren met bijvoorbeeld de bank, de gordijnen of het behang, dan brengen ze de ruimte samen.

Vintage blijft in de mode

Er zijn van die tijdloze stoelen voor de eetkamer waar je niet op uitgekeken raakt. De vorm is perfect, ze hebben een tijdloze, klassieke kleur en zitten gewoon heel fijn. Vintage eetkamer stoelen blijven in de mode, omdat ze heel goed samen gaan met de stijl van zowel nieuwbouw als historische huizen. Zelfs in de keuken van de boerderij komen vintage design eetkamer stoelen helemaal tot hun recht. Vooral als het zo een heerlijke pittoreske landelijke keuken is met een eigentijdse, doch vintage uitstraling.

Vintage design

Vintage is helemaal van nu. Bovendien is het heel duurzaam om te kiezen voor stoelen die toch al zijn gemaakt. Vaak zijn ze zelfs van duurzamere materialen gemaakt dan eetkamer stoelen nu. Een van de vintage trends nu is het gebruik van oude schoolstoelen in het interieur. Deze houten met metalen stoelen doen wellicht denken aan de basisschool, maar staan heel fraai aan de eettafel. En wat dacht je van een tijdloze kuipstoel gemaakt van zacht suède en een metalen frame? Vintage design eetkamer stoelen geven je eethoek een nieuwe uitstraling. En met een schapenvachtje, klein kussentje of stoelpootsokjes om de vloer tegen krassen te beschermen, geef je de tweedehands design eetkamer stoelen weer een heel nieuwe, persoonlijke look.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?