INGEZONDEN: Liberaal Noardeast-Fryslân, een nieuwe start voor lokale belangen · Foto('s): Ingezonden
  Ingezonden

INGEZONDEN: Liberaal Noardeast-Fryslân, een nieuwe start voor lokale belangen

vrijdag 04 oktober 2024

DOKKUM – Als voormalige BVNL-fractie in Noardeast-Fryslân hebben wij besloten ons los te maken van de landelijke partij en zelfstandig verder te gaan onder de naam Liberaal Noardeast-Fryslân. Dit is een weloverwogen keuze, ingegeven door onze overtuiging dat lokale partijen beter in staat zijn om de belangen van de inwoners te behartigen. De afstand tussen landelijke partijen en de mensen waar wij elke dag voor werken, is simpelweg te groot geworden.

Lokale politiek, lokale oplossingen

Wij zien dat de vraagstukken in onze gemeente vaak een andere aanpak vragen dan de landelijke politiek voorstaat. Wat op nationaal niveau goed kan werken, is niet altijd passend voor de unieke omstandigheden van Noardeast-Fryslân. Daarom kiezen wij ervoor om als lokale partij verder te gaan, zodat we zonder de invloed van een landelijke koers, direct kunnen inspelen op wat er leeft in onze gemeenschap. Als Liberaal Noardeast-Fryslân richten wij ons volledig op de uitdagingen en kansen in onze regio. Wij willen praktische oplossingen bieden voor lokale problemen, van woningbouw en verkeersveiligheid tot het versterken van de lokale economie en het behoud van onze prachtige natuur.

Verbinding met de inwoners

We hebben gemerkt dat inwoners van Noardeast-Fryslân zich vaak niet meer herkennen in de landelijke partijen. Lokale partijen, die midden in de samenleving staan, blijken steeds beter in staat om deze kloof te dichten. De afstand tussen wat er in Den Haag gebeurt en wat hier speelt, wordt steeds groter, en dat gaat ten koste van de betrokkenheid van de mensen in onze gemeente. Wij willen een partij zijn die dichtbij de inwoners staat, die hun zorgen en wensen serieus neemt en die zich volledig richt op wat er lokaal speelt. Zonder de bemoeienis van landelijke agenda’s kunnen wij veel beter maatwerk leveren voor de specifieke behoeften van onze gemeente.

Toekomstgericht

Met Liberaal Noardeast-Fryslân (LNF) hopen wij de liberale en centrumrechtse kiezer te bereiken die zich niet meer herkent in de grote landelijke partijen. Wij geloven dat we met een frisse start en een lokale focus een nieuwe koers kunnen varen, waarin de stem van de inwoners echt vooropstaat. Samen willen we bouwen aan een sterk, welvarend en leefbaar Noardeast-Fryslân, waar iedereen zich thuis voelt.

Auteur: Liberaal Noardeast-Fryslân
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?