INGEZONDEN: ChristenUnie Achtkarspelen wil geen korting op bijstand bij financiële ondersteuning hoge energierekening · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

INGEZONDEN: ChristenUnie Achtkarspelen wil geen korting op bijstand bij financiële ondersteuning hoge energierekening

dinsdag 22 februari 2022

BUITENPOST – Mensen mogen niet gekort worden op hun bijstandsuitkering als ze van initiatieven financiële ondersteuning krijgen vanwege de stijgende energielasten. Dat stelt ChristenUnie-raadslid Toos van der Vaart.

De ChristenUnie ziet graag dat giften voor de stijgende energielasten buiten beschouwing worden gelaten bij de vrijstellingsregeling voor mensen in de bijstand en stelt schriftelijke vragen aan het college in Achtkarspelen.

Verschillende kerkinitiatieven hebben de afgelopen periode opgeroepen om de 400 euro energiecompensatie die mensen krijgen te doneren aan mensen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er is echter de vrees dat de goede bedoelingen door overheidsbureaucratie worden afgestraft.

Toos van der Vaart: “Ontzettend mooi dat dit soort initiatieven ontstaan. Energiearmoede dreigt een groot probleem te worden de komende tijd. De stijgende energieprijzen zijn voor veel huishoudens nauwelijks op te brengen. Gemeenten kunnen het verschil voor deze mensen maken door te voorkomen dat er een boete op barmhartigheid rust.” Ook vraagt van der Vaart het college deze initiatieven juist te ondersteunen en de boodschap van initiatieven binnen de gemeente Achtkarspelen te ondersteunen.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?