INGEZONDEN: Actief Lokaal: Cootje Klinkenberg komt ook in 2022 voor u op · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

INGEZONDEN: Actief Lokaal: Cootje Klinkenberg komt ook in 2022 voor u op

donderdag 17 februari 2022

DOKKUM – Gemiddeld 50 uren per week. Zoveel werk steekt raadslid Cootje Klinkenberg-Franken uit Morra in haar werk als volksvertegenwoordiger. Met haar partij Actief Lokaal komt Cootje ook in 2022 voor u op! Met ruim 15 jaar ervaring als gemeenteraadslid beschikt ze over uitgebreide kennis van complexe dossiers die soms al in de voormalige gemeenten hun oorsprong kennen. Wringt er wat in de gemeente? Dan pakt Cootje de telefoon of de auto om uw verhaal aan te horen en zich te verdiepen in de kwestie.

Ervaring en dossierkennis

Cootje Klinkenberg runde jarenlang met haar man een succesvolle onderneming en noemt zichzelf een sociaaldemocraat in hart en nieren. “Ik kom als raadslid op voor bewoners en bedrijven die – dreigen- benadeeld te worden door gemeentelijk en soms ook landelijk beleid en ik ben erg kritisch op gemeentelijke plannen en processen die niet bewezen bijdragen aan het bevorderen van ons woon- en leefklimaat. Burgers hebben niet gekozen voor herindeling en met de huidige grote gemeente is het een grote uitdaging om de communicatie tussen gemeente en haar inwoners goed te houden.”

Cootje’s nummer 2 Romke Hoekstra weet als voorzitter van de wijkraad Fûgellân hoe belangrijk de menselijke factor is in een grote volkswijk. Joke Groen uit Hantumhuizen is landelijk lid van Partij voor de Dieren en maakt zich druk over het welzijn van dieren en daarmee ook over duurzaamheid en biodiversiteit in de gemeente. Twintiger Kevin Joustra uit de binnenstad van Dokkum vindt het belangrijk om via nieuwe media het contact te houden tussen jeugd en politiek. Muziekdocent en cultuur recensent Rennie Veenstra uit Dokkum zet zich als lijstduwer in voor alle zaken die de cultuur in Noardeast-Fryslân verrijken. Cootje Klinkenberg: Naast deze vijf kandidaten kan ik bouwen op een groot netwerk van professionals die mij vanuit hun specialisme adviseren. Allemaal met hetzelfde doel, de lokale politiek kwalitatief verbeteren met meer deskundigheid en duidelijke communicatie.”

Op www.actieflokaal.nl vertelt Cootje meer over haar aanpak, waaronder het terugbrengen van verkeersheuvels in woonwijken, de aanleg van bos bij bebouwing, biodiverse heggen op akkers, meer openbare toiletten in de binnenstad, afgebakende hondenspeelvelden en ‘repair café’s’. Maar ook complexere zaken komen aan bod, zoals waarom de meer dan een miljoen kostende nieuwe papierinzameling niet noodzakelijk is, dat de gemeente geen 5 miljoen euro in het project Holwerd aan Zee moet steken omdat het niet de beoogde toeristische trekpleister voor de regio wordt en hoe de hang naar inwoner- en economische groei ten koste gaat van de belangrijkste kwaliteiten van onze gemeente voor de eigen inwoners én de bestaande toeristen; rust en ruimte.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?