H&W TotaalDak bv. officieel “Natuurvriendelijk” isolatie bedrijf · Foto('s): 

H&W TotaalDak bv. officieel “Natuurvriendelijk” isolatie bedrijf

donderdag 07 december 2023

SURHUISTERVEEN – Woensdag ontving Bouwe Hoekstra van H&W Totaaldak b.v., uit handen van David Brouwer, ecoloog bij NatuurInclusief advies en projectbureau, symbolisch een driewandige vleermuizenkast. Dit om te vieren dat H&W TotaalDak per heden een officieel gecertificeerd “Natuurvriendelijk” isolatiebedrijf is en gaat werken volgens het protocol van natuurvrij isoleren.

Het isoleren van muren en daken is een belangrijke stap in het verminderen van het gebruik van aardgas en de uitstoot van CO2. Het verlaagt de energierekening en verhoogt het wooncomfort. Door het isoleren van woningen worden regelmatig verblijfplaatsen van vogels of vleermuizen per abuis verstoord of vogels of vleermuizen worden ingesloten tijdens de werkzaamheden. Bedreigde diersoorten die we in steden en dorpen hard nodig hebben, maar die nu steeds zeldzamer worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen die graag te gast zijn onder het dak of in de spouw van uw woning.

Om te voorkomen dat de dieren verstoord worden is het natuurvrij maken van een gebouw een essentiële stap voor het “Natuurvriendelijk isoleren”. Bouwe Hoekstra van H&W TotaalDak bv uit Surhuisterveen weet hierover te vertellen dat het natuurvrij maken al jaren een onderdeel is binnen de werkzaamheden van zijn bedrijf: “Er is op dit gebied al heel veel kennis en ervaring in huis maar bij H&W TotaalDak wilden we nog een stapje verder gaan. En met dit certificaat kunnen wij aantonen dat wij een officieel  “Natuurvriendelijk isolatiebedrijf zijn”. Wij gebruiken dit voor onze eigen dak werkzaamheden, maar wij kunnen hiermee ook een extra dienst aanbieden aan onze opdrachtgevers, bijvoorbeeld door gebouwen of woningen natuurvrij te maken voor andere partijen. Alle door ons uitgevoerde werkzaamheden worden gedocumenteerd en worden toegevoegd aan het dak dossier wat de opdrachtgever na oplevering van de werkzaamheden ontvangt”. H&W TotaalDak is aangesloten bij Sti. Dakmeester en werkt onder het KOMO procescertificaat waar zij nu ook het Natuurinclusief certificaat aan toe mogen voegen.

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
H&W TotaalDak bv. officieel “Natuurvriendelijk” isolatie bedrijf · Foto('s): 
H&W TotaalDak bv. officieel “Natuurvriendelijk” isolatie bedrijf · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?