Huisarts Bauke de Jong, Kadernota gemeente NEF en Hommeles in de WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Huisarts Bauke de Jong, Kadernota gemeente NEF en Hommeles in de WNS

zondag 18 juni 2023

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow van zaterdag 17 juni werd verzorgd door de presentatoren Gjaldau Sijtsma met Taeke Kooistra en technicus Kees Bakker. In de studio werd huisarts Bauke de Jong uit De Westereen ontvangen. Bauke de Jong is geboren in De Westereen. Met de huisarts werd o.a. gesproken waarom de keuze is gevallen op zijn geboorteplaats (hij zocht een praktijk en De Westereen kwam op zijn pad) en waarom het beroep van huisarts is gekozen. Op de vraag wat het mooiste van zijn beroep is: “Mensen helpen, iets meegeven. Dit hoeft niet iets groots te zijn. Door een kleine tip of een kleine ingreep kun je iets goed doen voor een patiënt.”

Voorzitter Jan Jongsma van Stadsfeesten Dokkum heeft ons bijgepraat wat er volgende week (21-25 juni) op de agenda staat bij de Grote Stadsfeesten Dokkum 2023. Ook hoe het legendarische verhaal van de Dokkumer Granaet is ontstaan werd ons medegedeeld. Aankomende vrijdag komt de Granaet tijdens de Stadsfeesten onder de Zijl vandaan.

Wethouder Jouke Douwe de Vries fan Noardeast-Fryslân gaf uitleg van de kadernota die voor het eerst is gemaakt en die een financieel overzicht presenteert voor 2024. De kadernota wordt in de raad op 6 juli behandelt en de raad wordt gevraagd om deze op 13 juli vast te stellen. Een van de punten in de kadernota is dat het college de raad verzoekt om het ontwikkelfonds voor 2024 aan te vullen met 10 miljoen euro uit de algemene reserve. Er blijft een goede algemene reserve staan. De vooruitzichten zijn positief voor de komende jaren, maar vanaf 2026 wordt het zorgelijk.

1Dyk is een samenwerking tussen verschillend organisaties. Hun doel is om de komende jaren de dijken te verbeteren en te versterken. Hier wordt keihard aan gewerkt. Er is gestart met  grondonderzoek op de Waddenzeedijk ook in en nabij Wierum en Peazens-Moddergat. Dit onderzoek is een vervolg op eerdere onderzoeken in de zomer van vorig jaar. Alida Galema (technisch manager van Wetterskip Fryslân) praatte ons bij over de gang van zaken. Waarom grondonderzoeken een dijkverbetering en versterking nodig zijn. De dijken zijn nu veilig maar omdat het waterpeil stijgt moeten ze worden versterkt of verhoogd. Op donderdagavond 22 juni  is er een fietsexcursie van Wierum naar Peazens-Moddergat.  Verzamelen om 19.15 uur bij Café De Kalkman, Dykstrjitte 2 in Wierum. Opgeven voor 20 juni via waddenzeekust@wetterskipfryslan.nl

Op 15 juni opende Wethouder Aant Jelle Soepboer van de gemeente NEF na een intensieve verbouwing het Ruurd Wiersma Museum te Burdaard. Siebren van Tuinen gaf aan wat er allemaal is gedaan om het museum te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Het museum is geopend van woensdag t/m zondagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Masquerade Theater uit Kollumersweach speelt vanaf 23 juni hun nieuwe theaterstuk Hommeles. Hommeles is een combinatie van de verhalen “Erik van het klein insectenboek” en “De avonturen van Maja de Bij. Lisa Romkes, regisseur, vertelde dat de repetities al 5 maand duren en dat de verhalen die gebruikt zijn voor het theaterstuk door de theaterspelers (kinderen in de leeftijd van 8 tot 16) zelf zijn bewerkt met hun eigen input.

Auteur: RTV NOF | Jaap van der Laan
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?