Hotel-restaurant It Posthûs in Burdaard en alle andere horecaondernemingen zijn inmiddels vier weken op slot. Het ziet er naar uit dat er na de heropening maatregelen getroffen moeten worden. Het kabinet hint sterk op een anderhalve meter samenleving. “Ook wij gaan hierin mee,” zegt Sjoerd. Samen met zijn vrouw, mede-eigenaar Saskia, heeft hij de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. “We doen ons uiterste best om aan alle richtlijnen en protocollen van de overheid te voldoen.”
Bediening
“Het is lastig om op anderhalve meter afstand te bedienen, daarom gaan we werken met centraal opgestelde sta- en bijzettafels. Onze bediening zet de bestelling op een van deze tafels en attendeert de gast er vervolgens op dat het eten of drinken klaar staat. Ook hebben we ons restaurant en terras herschikt.
Tot Bartlehiem
“We hebben de zaal bij het restaurantgedeelte getrokken. Op het terras aan het water hebben we tafels weggehaald zodat er overal anderhalve meter tussen zit. Ook hebben we per tafel nog maar 2 stoelen staan. Daarnaast staat er een rij met tafels langs de Dokkumer Ee. “Als het moet, gaan we tot aan Bartlehiem,” grapt Sjoerd.
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.